Дрогобич з робочим візитом відвідала Уповноважена з питань гендерної політики та представниця фонду ООН

9:43 1 Липня 2022

На початку тижня до Дрогобича з робочим візитом завітала делегація посадовців та представники фонду ООН, які працюють над дотриманням гендерної політики та наданням соціальної та психологічної допомоги особам, постраждалим від насильства в час війни.

Про візит делегації повідомила директорка Дрогобицького міського центру соціальних служб Оксана Матчишин.

У складі делегації Дрогобич відвідала урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, представниця Фонду ООН у галузі народонаселення Оксана Андрушків, начальниця управління з питань сімейної політики та комунікації з громадським середовищем Департаменту соціального захисту населення ЛОДА Уляна Дорош та представниця управління Наталія Горун.

Метою робочого візиту стало вивчення потреб у підтримці людей, які зазнали насильства в часі війни, а також можливостей розширення спектру соціальних послуг, які надаються людям, що потерпіли від війни.

В ході візиту гості відвідали Денний Центр соціально-психологічної допомоги, який діє при Дрогобицькому міському центрі соціальних служб та зустрілись з директоркою Центру Оксаною Матчишин.

Під час зустрічі було обговорено питання підтримки внутрішньо переміщених осіб та надання необхідної допомоги людям, які постраждали від насильства.

Нагадаємо, що з часу повномасштабного вторгнення росії на українські землі, Дрогобич надав прихисток понад двадцяти тисячам вимушено переміщених осіб. Чимало з них втратили рідних, близьких та дах над головою, були свідками та жертвами насильства. Люди тижнями жили в підвалах та відчули на собі всю жорстокість війни. Тому чимало з них потребують як фізичної, так і психологічної підтримки.

До роботи з внутрішньо переміщеними особами у Дрогобичі залучили понад чотири десятки психологів. А на базі денного Центру особи, які постраждали від насильства, можуть перебувати до десяти днів та отримати необхідну підтримку, соціальну та психологічну допомогу.

Перейти до вмісту