Дрогобичани вшанували пам’ять жертв Голодомору

22:42 27 Листопада 2021

У День вшанування пам’яті жертв Голодомору, у Дрогобичі відбулися поминальні заходи. Зранку за упокій душ невинно убієнних молилися у храмах міста та громади. А у післяобідню пору на території Меморіалу «Тюрма на Стрийській» відбулася поминальна панахида, яку очолив владика Ярослав Приріз.

У своєму зверненні до громади владика Ярослав наголосив на важливості пам’яті про трагічні сторінки в історії України та посланні жертв до прийдешніх поколінь.

Холоне кров у жилах, але й бурлить свідомість від оцього людиноненависницького знущання й геноциду над нашим народом. Здається, що ці люди вмираючи залишили нам послання. Вони вмирали за нашу добу. Вони не здавалися. Тому кат чинив геноцид, бо вони чинили опір як нація, як держава, – зауважив владика Ярослав.

Разом з громадою вшановували пам’ять жертв Голодомору міський голова Тарас Кучма разом зі своїми заступниками та радниками, службовці та депутати міської ради, науковці, громадські та політичні діячі.

Ми всі зібралися, щоб вшанувати пам’ять людей, яких заморили голодом за те, що вони хотіли свободи, незалежної вільної України. Сьогодні ми вшановуємо і політично-репресованих, і тих, хто у минулому і сьогодні кладе своє життя на лоно України. Ми зібралися, щоб пом’янути, вшанувати і передати послання молодому поколінню, щоб такого більше ніколи не повторилося, – наголосив Тарас Кучма.

Після спільної молитви відбулося покладання лампадок та колосків пшениці до хреста на території Меморіалу.

Вели захід Іван Сех та Алла Мельничук.

Перейти до вмісту