Дрогобицькій громаді подякували за підтримку та допомогу для військовослужбовців

10:49 28 Березня 2023

Від початку повномасштабного вторгнення росії на українські землі, Дрогобицька громада проводить активну гуманітарну діяльність. Окрім щоденного прийому та розміщення внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток на теренах нашої  громади, Дрогобич регулярно формує та відправляє конвої необхідного вантажу деокупованим містам та українським військовим на передових позиціях.

Днями у мерії міста відбулась зустріч міського голови Тараса Кучми з капеланом ієреєм о. Богданом Андроником — настоятелем парафії перенесення мощей св. Миколая Мирлікійського Чудотворця у Дрогобичі та капеланом протоієреєм о. Петром Потоцьким — настоятелем парафії преподобного Агапіта Печерського у Трускавці.

Священнослужителі завітали, щоб передати очільнику громади вдячність від 5-го окремого штурмового полку Збройних сил України за надану гуманітарну допомогу захисникам.

Це відзнака роботи усієї нашої громади. Все те, що нам вдалось зробити, було зроблено завдяки об’єднаним зусиллям. Завдяки нашим партнерам, міжнародним донором, друзям ми маємо змогу підтримувати та ефективно допомагати тим, хто боронить нашу землю. Це найменше, що ми можемо зробити для них сьогодні, — зазначив Тарас Кучма.

Як розповіла начальниця Управління інвестицій та економічного розвитку ДМР Леся Лазунда, яка займалась організацією передачі допомоги, захисникам було сформовано продукти харчування та засоби гігієни.

Я побачила запит від отця Богдана у соціальних мережах про те, що у них є потреба в цих речах. Відтак, спільно з заступником міського голови Володимиром Коцюбою оперативно сформували необхідну допомогу для воїнів. Невдовзі плануємо підготувати ще одну партію допомоги, — додала Леся Лазунда.

Перейти до вмісту