Дрогобицька громада продовжує реалізацію швейцарсько-німецького проекту GIZ задля ефективного енергоменеджменту

12:05 14 Грудня 2021

Дрогобицька громада взяла участь у онлайн-зустрічі з німецькими та швейцарськими партнерами, присвяченій питанням впровадження муніципального енергетичного менеджменту у громадах.

До зустрічі залучили представників 32 громад-партнерів, які отримують підтримку у впровадженні муніципального енергоменеджменту (МЕМ) в рамках Проєкту, – серед них і Дрогобицька громада. Співорганізатором проекту є Міністерство розвитку громад та територій України.

Дрогобич на зустрічі представив заступник міського голови Андрій Ковч, менеджер КУ «Інститут міста Дрогобича» Тарас Перхун та енергоменеджер Степан Мицавка.

Учасники зустрічі обговорили проект «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що впроваджується в Україні компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за дорученням Урядів Німеччини та Швейцарії.

Проект передбачає три етапи його реалізації. На першому етапі наша громада отримала обладнання, – у вигляді так званої валізи енергоменеджера. Паралельно, в рамках проекту, відбувалось навчання енергоменеджменту. Було організовано 4 кластери, 14 вебінарів та виконано цілий комплекс практичних завдань. Сьогодні відібрані 32 громади, в числі яких Дрогобицька, перейшли до другого етапу реалізації проекту.

До міста будуть залучені експерти з енергоменеджменту, які допомагають громаді оптимізувати та збалансувати процес енергозабезпечення в комунальному секторі та зробити його максимально ефективним.

В рамках зустрічі було презентовано успіхи та досягнення громад-партнерів та план другого етапу навчання.

Перейти до вмісту