До уваги отримувачів компенсації “муніципальна няня”

16:23 6 Жовтня 2020

2 жовтня 2020 року набрала чинності постанова від 30 вересня 2020 року № 897, котра вносить зміни до Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня”.

1. Хто має право на отримання компенсації послуги «муніципальна няня»?

👉 Право на отримання компенсації послуги “муніципальна няня” мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які є батьками, опікунами дитини до трьох років і на законних підставах проживають на території України та уклали договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років з муніципальною нянею.

2. Кому надається компенсація послуги «муніципальна няня»?

👉 Компенсація послуги “муніципальна няня” надається отримувачам послуги “муніципальна няня” за умови зайнятості кожного з батьків, опікунів дитини за винятком отримувачів послуги “муніципальна няня”, які здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю, дитиною, хворою на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, дитиною, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність, а також отримувачів послуги “муніципальна няня”, у яких одночасно народилося троє і більше дітей.
Компенсація послуги “муніципальна няня” надається у разі, коли один або обидва з батьків, опікунів не зайняті та є особами з інвалідністю I або II групи.

3. Яку кількість дітей може доглядати «муніципальна няня»?

👉 Муніципальна няня, яка є фізичною особою – підприємцем, може здійснювати догляд одночасно не більше ніж за трьома дітьми, за винятком догляду за дітьми з багатодітної сім’ї, муніципальна няня, яка є юридичною особою, може забезпечувати здійснення догляду одночасно не більше ніж за десятьма дітьми з різних сімей за адресою, визначеною муніципальною нянею.

Для отримання детальної консультації просимо звертатись до УПРАВЛІННЯ ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ДРОГОБИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ за адресою:

▶️ м.Дрогобич, пл. Ринок,1 або за телефоном 096-033-62-95;
▶️ м.Стебник, вул. Симоненка, 24 або за телефоном 095-046-14-80.

Перейти до вмісту