Допомога Україні: Тарас Кучма зустрівся з мером польського Перемишля Войцехом Бакуном

16:15 4 Квітня 2022

Перемишль став одним з осередків прийому біженців у Польщі. За словами мера Перемишля Войцеха Бакуна, з початку російського повномасштабного вторгнення в Україну, до Перемишля прибуло близько 800 тисяч українців. Для надання послуг нашим мешканцям залучили 1200 волонтерів.

Про це мер Перемишля повідомив під час зустрічі з керівництвом Дрогобицької громади, яка відбулася цими вихідними у міській ратуші.

Тарас Кучма разом зі своїм заступником Андрієм Ковчем привітали польських колег і подякували за надану підтримку Україні та її народу. Очільник Дрогобицької громади висловив особливу вдячність за налагодження роботи гуманітарного хабу, через який триває збір допомоги у Польщі.

У ці дні ми вкотре переконуємося, хто є другом для України і її народу. У Вашій особі, ми дякуємо всім громадянам Польщі, які стали з нами пліч о пліч у боротьбі з московським агресором. Багаторічні партнерські відносини між Дрогобичем і містами Польщі сьогодні дають свій результат. Ми горді, що на основі бізнесових відносин нам вдалося організувати роботу гуманітарного хабу в Перемишлі, – прокоментував Тарас Кучма.

Разом з керівництвом громади участь у зустрічі взяли керівники структурних підрозділів міської ради: Оксана Матчишин – начальниця Дрогобицького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Ірина Кушнір – начальниця організаційного відділу та Зеновій Квасній – начальник управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій.

Також обидві сторони обговорили й нагальні потреби внутрішньо переміщених осіб. Керівництво Дрогобича поділилося планами розвитку громади, економіки, інфраструктури, галузей сільського господарства, охорони здоров’я, освіти, ІТ тощо. Також у цих планах передбачено й потреби осіб, які забажають залишитися жити, навчатися і проживати на теренах заходу України.

Опісля делегація відбула на оглядини місць, де сьогодні проживають внутрішньо переміщені особи.

Перейти до вмісту