Допомога до Великодня: Водоканал Кракова підтримав польську громаду міста Котермака та дітей-сиріт

13:29 13 Квітня 2022

Після повномасштабного вторгнення росії на терени України – сусідня держава Польща активно допомагає та підтримує українців у важкий час. Тонни гуманітарної допомоги щотижня  спрямовують через Хаб Україні в Польщі. Активно допомагають  і міста-побратими. Значну підтримку надають  і партнери з Краківського водоканалу.

Так, днями відбувся візит польських колег на чолі з президентом Краківського водоканалу Пьойтром Зєнтарою. Цього разу польські друзі доставили до Дрогобича сто продуктових наборів для людей похилого віку з польської громади у Дрогобичі та сто п’ятдесят пакунків з солодощами для дітей сиріт та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Допомогу дрогобичанам надали у межах підготовки до Великодніх свят.

Делегацію з Кракова зустріли керівник КП «Дрогобичводоканал» Роман Шагала та керівник КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Кондзьолка.

Також відбулася офіційна зустріч з керівництвом Дрогобицької громади. Міський голова Тарас Кучма та його перший заступник Ігор Герман привітали почесних гостей у Дрогобичі та подякували за сприяння і надання допомоги дрогобичанам.

«Ми з перших днів повномасштабного вторгнення московитів на нашу територію відчуваємо підтримку польських друзів. Війна московії проти України – це загроза для Європи та всього цивілізованого світу. Тому сьогодні нам разом доводиться протистояти злу. Ми вдячні всім громадам та очільникам польських міст, які допомагають нам і які гостинно приймають біженців з України», – зазначив Тарас Кучма.

Також посадовці обмінялися подарунками та офіційними подяками. Окремо керівництво Дрогобицької громади підготувало подяки для громади та президента міста Кракова Яцека Майхровського.

На завершення зустрічі для польських колег з музичним привітанням виступив Заслужений ансамбль пісні і танцю України «Верховина», який розпочав свій виступ зі вшанування пам’яті загиблих українців піснею «Плине кача».

Нагадаємо, партнерські відносини між Дрогобицьким та Краківським водоканалами тривають близько п’яти років.

Перейти до вмісту