Державний портал «UNITED24» та Мінцифра збирають «Армію дронів» для Збройних Сил України

9:56 31 Серпня 2022

Фандрейзингова платформа «United 24» спільно з Міністерством цифрової трансформації та Генеральним штабом ЗСУ оголосили про початок проєкту «Армія дронів».

Це комплексна програма, до якої входять системна закупівля дронів, їхній ремонт та оперативна заміна, а також курс навчання пілотів.

Пріоритет проєкту — 200 професійних безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки. Такі дрони можуть літати до 24 годин на відстань до 160 кілометрів та на висоту до 5 кілометрів. Вони оснащені кількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням, а головне — їх складно помітити та збити.

На сайті UNITED24 можна обрати одну з опцій: переказати кошти на дрон чи віддати власний. Усі пожертви надходять на спеціальний рахунок Міністерства оборони України в Національний банк України.

Надіслати свій дрон можна на склад партнерів проєкту — Help Ukraine.center у Польщі або в хаб в США. Звідти його доставлять в Україну. Українці також можуть відправити посилку через будь-яке відділення партнера проєкту — «Нова пошта». Достатньо принести дрон, сказати кодові слова «Доставка для ЗСУ на «Армію дронів», і оператор самостійно оформить відправлення.

Пожертвувати просять квадрокоптери з такими параметрами: батарея ємністю не менш ніж 5000 мА·год, дальність польоту від 1 км, камера з роздільною здатністю не менш ніж 20 Мп, тривалість заряджання не менш ніж 30 хвилин, параметри фото — не менш ніж 5280×3956, параметри відео не менш ніж 3840×2160. Дрон може бути новий або ні, головне, щоб він був справним і придатним до використання.

Долучитись до збору на UNITED24 можна за посиланням: https://u24.gov.ua/uk/dronation

Перейти до вмісту