Дерево, яке впало минулого тижня на вул. Кн. Ольги – яскравий приклад стану старих дерев у місті

12:03 7 Липня 2020

Наприкінці минулого тижня біля житлового будинку на вулиці Княгині Ольги, 3, внаслідок пориву вітру впало дерево.

На щастя, шкоди житловому масиву, зокрема будинку його мешканцям чи автомобільному транспорту, повалене вітром дерево не завдало.

Рятувальники ІІ Спеціального центру швидкого реагування ДСНС оперативно розчистили територію та прибрали дерево.

Як зазначають у відділі НС та ЦЗН ДМР, дерево обвалилося через те, що було аварійним. Дуже часто, за словами надзвичайників, дерева зовні виглядають здоровими, однак всередині дерево вже є хворим, сухим, тому й обвалюється.

У Департаменті міського господарства ДМР наголошують, що намагаються виявляти потенційно небезпечні для перехожих та їх майна дерева і своєчасно або видаляти їх, або кронувати. На жаль, у такому стані перебуває більшість старих дерев міста. Однак часто зрізки старих дерев викликає критику та обурення з боку містян.

На те у Департаменті пояснюють, що видаленню чи кронуванню кожного дерева передує ретельне обстеження, на підставі якого приймаються відповідні рішення.

Натомість зрізаним старим деревам щовесни комунальники, представники громадських об’єднань міста висаджують нові.

Безумовно, що дерева – зелені легені міста і позиція громади та місцевого самоврядування єдина: більше дерев, щоб зберегти екологію міста. Однак, всі розуміють, що старі дерева несуть потенційну небезпеку, тому процес кронування та видалення аварійних дерев є неминучим. Дерева повинні приносити користь, а не становити загрозу життю чи здоров’ю людей.

Перейти до вмісту