Депутатські комісії розглянуть роботу системи паркування за результатами тижневої експлуатації

11:24 5 Червня 2020

Близько трьох тижнів тому у центральній частині Дрогобича запрацювала система паркування. Перші тижні її експлуатували у тестовому режимі, а вже з 29 травня робота системи розпочалась на платній основі.

Тариф за 1 годину становить 15 гривень, абонемент на 10 годин – 130 гривень, абонемент на 50 годин – 600 гривень, абонемент на 100 годин – 1000 гривень.

Перебування на території паркувальної зони у межах 20 хвилин – безплатно. Безкоштовним перебування є і для мешканців центральної частини міста та спецтранспорту під час виконання прямих службових обов’язків і транспортних засобів, якими керують особи з інвалідністю або ж їх законні представники.

У неділю та святкові дні паркування у центральній частині Дрогобича є безоплатним.

Однак, перед тим, як розпочинати роботу системи паркування у міській раді вирішили, що після тижневої експлуатації знову розглянуть особливості її функціонування, врахувавши всі зафіксовані зауваження та пропозиції, подані дрогобичанами.

Відтак вже у вівторок, 9 червня, роботу системи паркування за результатами першого тижня повної експлуатації розглянуть на спільному засідання 2 депутатських комісій – з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій і з питань житлово-комунального господарства.

Зокрема під час засідання розглянуть питання щодо оплати за паркування підприємцями, які здійснюють діяльність у центральній частині міста і на разі відмовляються платити та влаштовують невеликі протести.

Нагадаємо, що у Дрогобичі облаштовано близько 100 паркомісць в центральній частині міста, а метою роботи системи є розвантаження центральної частини міста від автомобільного транспорту.

Перейти до вмісту