Депутати Дрогобича закликають Президента та голову ВРУ притягнути до відповідальності винних у здачі національних інтересів України

15:39 18 Березня 2020

Депутати Дрогобицької міської ради закликали Президента України та Верховну Раду України відхилити пропозиції щодо створення Консультативної ради та наголосили на неприпустимості прямих перемовин з підконтрольними РФ бойовиками на Донбасі, що тим самим затверджує на весь світ кремлівську тезу про «внутрішній український конфлікт».

Відповідне звернення до Володимира Зеленського – Президента України та Дмитра Разумкова – голови Верховної Ради України депутати ДМР затвердили під час термінового позачергового засідання сесії у вівторок, 17 березня.

«11 березня 2020 року представники української сторони у Мінську своїм наміром створили, так звану, «консультативну раду» у складі політичної підгрупи за участі представників окремих районів у Донецькій і Луганській областях, яка вперше офіційно визнала терористичні організації «ДНР» та «ЛНР» окремими і незалежними суб’єктами перемовин. Відтепер, згідно з підписаним протоколом, діалог буде вестися між Україною і рівними їй «представниками окремих районів Донецької та Луганської областей». Такими діями українська делегація виконала найголовнішу вимогу Російської Федерації і де-факто на весь світ затвердила кремлівську тезу про «внутрішній український конфлікт». У результаті таких домовленостей Росія разом із Німеччиною, Францією й ОБСЄ, стає лише спостерігачем, так званого, «внутрішнього конфлікту» в України», – йдеться у зверненні.

Як зауважено у зверненні, таке «рішення» на державному рівні є неприйнятним, оскільки повністю ігнорує безпекову складову і визнає правосуб’єктивність російських окупантів як окремої переговорної одиниці. І це все відбувається на шостому році війни з Росією.

«Ми трактуємо такі дії представників України у Мінську як державну зраду», – наголосили депутати ДМР.

Відтак депутати ДМР закликали Президента України, як гаранта державного суверенітету і територіальної цілісності України, провести розслідування щодо дій керівника офісу президента Андрія Єрмака в Мінську, який є одним із членів підписаного в Мінську документу, а також головним російським лобістом в Україні.

Також депутати Дрогобицької міської ради звернулися до Народних депутатів України, які повинні негайно ініціювати створення тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування обставин підписання 11.03.2020 у Мінську протоколу та надати належну правову оцінку діям офіційних представників України на предмет державної зради.

«Всі представники української делегації на Мінських переговорах, причетні до підписання цього протоколу та здачі національних інтересів України, мають бути визнані колаборантами та притягнуті до відповідальності по ст. 111 Кримінального кодексу України («Державна зрада»)», – вважають у Дрогобицькій міській раді.

Перейти до вмісту