День Незалежності у Дрогобичі відзначили урочистим віче та ходою військових

16:23 24 Серпня 2022

Сьогодні, 24 серпня, українці відзначають головне державне свято – День Незалежності України. Цьогорічне відзначення величної та урочистої річниці становлення української державності перегукується з сумною датою – сьогодні минає півроку з часу повномасштабного вторгнення росії на Україну.

Від заходів у День Незалежності у Дрогобицькій громаді відмовлятись принципово не стали – адже саме цього добивається ворог, залякуючи українців з дня в день новими атаками.

У Дрогобичі відзначення 31-ї річниці Незалежності України розпочали з урочистого віче.

Під звуки військового оркестру частини А-1108, на площу Ринок урочисто винесли знамена військових формувань, у складі яких воюють дрогобичани та захищають Україну від ворога.

Урочисте віче розпочалось з благословення священнослужителів, яке очолив владика Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Григорій Комар.

Сьогоднішній день для нас є особливо дорогим. Російські вороги, які напали на Україну і розв’язали цю жорстоку кровопролитну війну хотіли б, щоб цей день зник з нашого літопису і ми не мали свободи, гідності і незалежності. Господь не допустив цього. День Незалежності – це чудова нагода подякувати Богові, що ми є вільним народом. І що Україну ніхто не зміг і не зможе стерти з політичної карти світу. Дякуємо також нашим Збройним Силам, які подарували нам можливість святкувати сьогодні День Незалежності. Хтось захищає нас в складі війська, а хтось може скласти руки і щиро помолитись, аби внести свою лепту в перемогу, – відзначив владика Григорій Комар.

На площі зобразили символічну карту України, нанісши контури кордонів. По контуру вишикувалась молодь в національних костюмах, після чого відбулось урочисте виконання Гімну України.

З вітальним словом виступив міський голова Тарас Кучма.

«З 2014 року, відколи московський чобіт знову посягнув на Україну, нас намагались розділити і показати, що ми не є одним народом, що ми не маємо спільної мови, історії і культури. На жаль, ми теж винні в тому, що маємо. Бо всі ми надто довго закривали на це очі, допомагали казати «какая разніца», мовчки погоджувались з тим, що нас розділяють. Війна згуртувала український народ. Ми довели, що любимо один одного і любимо нашу землю. І до тих пір, поки на нашій землі живуть українці, які віддають життя за своїх братів і за свою землю, наша країна буде непереможною!», – наголосив Тарас Кучма.

З урочистим словом до дрогобичан звернувся також військовий капелан, отець Тарас Коцюба.

«Заспіваймо пісню про Україну» виконав Муніципальний камерний хор «Легенда», після чого відбулось покладання жовто-блакитних лампадок до символічної інсталяції – світлин загиблих Героїв України, закарбованих на карті України.

Віче завершилось піснею «Боже, Україну храни» у виконанні Муніципального Камерного Хору «Легенда» та ходою військових.

З нагоди свята у центральній частині міста розгорнули благодійний ярмарок «Дрогобицький крам», виставку мистецьких робіт, а також відбуваються спортивні заходи.

На центральній площі триває концерт з нагоди Дня Незалежності, головна мета якого – збір коштів для підтримки Збройних Сил України.

Перейти до вмісту