Головне завдання – не допустити колапсу на Дрогобиччині, – із засідання Міжрегіонального штабу з питань протидії коронавірусу на Дрогобиччині

22:44 27 Березня 2020

У п’ятницю, 27 березня, у Дрогобицькій міській раді вдруге за тиждень відбулось засідання Міжрегіонального штабу з питань протидії коронавірусу на Дрогобиччині.

Під час засідання міські голови Дрогобича, Борислава, Стебника, Трускавця та керівництво Дрогобицького району обговорили подальші кроки для захисту мешканців в умовах карантину.

Першочергово начальник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба доповів про ситуацію щодо готовності медичних закладів. Зокрема, Володимир Чуба зазначив: У КНП “Стебницька міська лікарня” працюють над облаштуванням 130 точок доступу до нового киснепроводу, який необхідний для роботи апаратів штучної вентиляції легень.

Мешканці Дрогобицького району в повній мірі охоплені доїздом до місць своєї роботи у Дрогобичі.

Відділ економіки ДМР найближчим часом повинен подати доуточнені списки спецрейсів поліції.
Під час засідання обговорили подальші можливості щодо продовження патрулювання вулиць під час режиму надзвичайної ситуації.

Також, міжрегіональний штаб з протидії коронавірусу на Дрогобиччині звертатиметься до керівництва Львівської ОДА щодо переведення субсидій на час карантину у безготівкову форму, а також закликатиме надати роз’яснення щодо намірів приватних підприємств припинити постачання житлово-комунальних послуг окремим мешканцям Дрогобиччини під час карантину.

Для допомоги сім’ям, які під час карантину потребують підтримки, зокрема допомоги із забезпечення продуктами харчування та необхідними речами, організовуються волонтерські групи. Координувати роботу таких груп будуть волонтери Орест Каракевич та Микола Походжай.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма проінформував членів Штабу про рішення комісії ТЕБ та НС щодо включення Дрогобицького сміттєзвалища та КП «Дрогобичводоканал» до числа стратегічних об’єктів у режимі загальнонаціональної надзвичайної ситуації. Зокрема Тарас Кучма зазначив, що блокада сміттєзвалища є незаконною, підтвердивши свої слова ухвалою суду.

Також міський голова Дрогобича закликав керівництво Дрогобицької прокуратури надати обґрунтовані роз’яснення щодо раніше озвучених заяв про експлуатацію Дрогобицького сміттєзвалища поблизу села Брониця.

Наступне засідання Міжрегіонального штабу з протидії коронавірусу на Дрогобиччині заплано на вівторок, де зокрема обговорять подальшу роботу лікарні у Меденицькій ОТГ, інтереси якої у Штабі представляє селищний голова Володимир Шулак.

Перейти до вмісту