Герої нашого часу: 50 років праці фельдшеркою для мешканців трьох сіл

12:14 16 Липня 2020

Цю жінку звати Софія Іванівна Брильовська. Жінка скромно 50 років працює фельдшеркою у ФАПі села Ступниця. Щодня їй доводиться обслуговувати мешканців трьох сіл. Пані Софія самотужки, пішки, у будь яку пору року долає десятки кілометрів, щоб надати першу допомогу потребуючим.

За словами Софії Іванівни, через оптимізацію у районній галузі охорони здоров’я, їй доводиться самостійно дбати не лише про здоров’я громадян, а й опікуватися господаркою ФАПу. Пані Софія каже, що давно уже б покинула цю працю, за яку сьогодні щомісяця отримує 3,5 тисячі гривень, але розуміє, що громадяни й надалі будуть звертатися до неї за допомогою та й бажаючих працювати в таких умовах немає.

В межах ділової зустрічі представників Дрогобицької міської ради на чолі з міським головою Тарасом Кучмою з активом села Ступниця, щодо формування перспективного плану Дрогобицької ОТГ, порушувалося питання роботи ФАПу. Однією з потреб була відсутність медичної сумки.

Почувши потреби ФАПу, начальник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба вирішив виправити ситуацію та допомогти Софії Іванівні у вирішенні її проблеми.

“Такі фахівці як Софія Іванівна – герої нашого часу. Літня жінка, яка присвятила понад 50 років служінню громаді, заслуговує на пошану. Ми посприяли тому, щоб пані Софія отримала цю медичну сумку з необхідним приладдям. Це приладдя їй точно пригодиться у роботі. Вражений щирістю цієї жінки”, – прокоментував Тарас Кучма.

До слова, медична сумка укомплектована приладом для вимірювання артеріального тиску та цукру в крові, пульсоксиметром (прилад для вимірювання кисню у крові, що зараз актуально при коронавірусі), фонендоскопом та термометром.

Перейти до вмісту