Геній, що творив випереджаючи час: у Дрогобичі та громаді відбудуться мистецькі заходи до дня народження Івана Франка

13:03 11 Серпня 2022

27 серпня — день народження українського письменника, поета, публіциста, перекладача та громадського діяча Івана Франка.

З цієї нагоди у Дрогобичі, Нагуєвичах та громаді відбудеться низка заходів, щоб вшанувати пам’ять великого Каменяра.

Відтак, 27 серпня, у 166-ту річницю від дня народження генія думки, у Нагуєвичах та Дрогобичі відбудеться панельна дискусія “Національна приналежність нематеріальної культурної спадщини ХVІІІ-ХХ ст.: теорія і практика”, в ході якої планують виробити методичні рекомендації та критерії зарахування знакових постатей до української культурної та історичної спадщини. Панельну дискусію ініціював директор Міжнародного фонду Івана Франка Ігор Курус.

У науково-практичній конференції візьмуть участь видатні науковці з різних країн Європи та куточків України. Зустріч відбудеться наживо та онлайн.

Окрім цього, до уродин Каменяра команда Управління культури та розвитку туризму організовує виступ вуличного театру у місті, який дасть змогу дрогобичанам та гостям перенестись у часи Івана Франка — відчути життя та колорит цієї епохи. Дійство відбудеться за участі акторів музично-драматичного театру ім. Юрія Дрогобича, культурно-освітнього центру «Каменяр» та Державного історико-культурного заповідник «Нагуєвичі».

Це буде так звана машина часу, яка перенесе людей у минулі століття. Ми робимо таке дійство вперше, тому сподіваємось публіці сподобається, — прокоментувала керівниця відділу культури і мистецтв Леся Татарська.

Всі деталі заходів Управління культури та розвитку туризму анонсує ближче до дня свята.

Перейти до вмісту