Галантно та святково: У Дрогобичі Лесю Українку вітають зі 150-річчям

11:29 25 Лютого 2021

25 лютого – День народження Лесі Українки. Сьогодні виповнюється 150 років з дня народження письменниці.

Як ми уже зазначали, найпочеснішими гостями ювілею у Дрогобичі є відомі постаті: Іван Франко, Юрій Дрогобич, Тарас Шевченко, Степан Бандера, В’ячеслав Чорновіл, Адам Міцкевич та Василь Стефаник. Пам’ятники прикрашені святковими чоловічими метеликами та привітаннями у своєму стилі. Саме у такий оригінальний спосіб дрогобичанам та гостям міста нагадають про ювілей Лесі Українки.

Як наголосив заступник міського голови Андрій Ковч, креативну ідею реалізували спільно з Туристично-інформаційним центром Дрогобича та КП «Служба муніципального управління». Святкові метелики допомогли виготовити у корпорації свят «Kristen Corporation». Над текстами привітання працювали Наталія Свойкіна та Галина Жубіль-Книш.

Також сьогодні у Народному домі імені Івана Франка о 13 годині відбудеться тематичний вечір «Дочка Прометея».

У п’ятницю, 26 лютого, у ліцеї №4 імені Лесі Українки відбудеться низка заходів у ході яких відкриють меморіальну дошку, присвяченої 150-річчю від Дня народження Лесі Українки та кімнату-музей Лесі Українки. Також у ліцеї відбудеться Урочиста академія «Слово – то мудрості промінь, слово – то думка людська».

В обідню пору у стінах міської ради відбудеться нагородження переможців фотоконкурсу «Образ Мавки та Лукаша» і відеочитань поезії Лесі Українки, які організував відділ молодіжної політики, сім’ї та спорту.

Перейти до вмісту