В 2022 році в Дрогобицькій територіальній громаді буде оновлено частину зупинок громадського транспорту

11:40 25 Грудня 2021

В 2022 році в Дрогобицькій територіальній громаді, з ініціативи міського голови Тараса Кучми, буде оновлено частину зупинок громадського транспорту в містах Дрогобичі та Стебнику, селах Дрогобицької громади.

З метою визначення єдиної концепції облаштування зупинок та підготовки уніфікованого зразка зупинки, у четвер 23 грудня керівником відділу економічного розвитку та інвестицій Тарасом Бачинським проведено нараду щодо визначення концепції влаштування зупинок. До обговорення залучено старост Дрогобицької громади, директора Департаменту міського господарства Ростислава Пошивака, представника відділу містобудування та архітектури.

В ході наради обговорено концептуальні вимоги до зовнішнього вигляду зупинок громадського транспорту, їх облаштування, конструкційних елементів, можливість їх доукомплектування підсвіткою з сонячною батареєю, інформаційними табло, тощо, а в умовах розміщення в межах міста додатково може облаштовуватися сітілайтом. Зауважено, що обов’язковою є наявність місця для розміщення розкладу руху громадського транспорту.

Розглянуто більше десяти прикладів облаштування зупинок, які буде виставлено на розгляд громади шляхом публічного обговорення на електронній платформі.

Важливим є і питання стану діючих зупинок, частину з яких вже обстежено, решту буде проінспектовано найближчим часом та зауважено, що стан зупинки це відповідальність не тільки органів місцевого самоврядування, а й кожного мешканця громади.

Перейти до вмісту