В Галереї сучасного мистецтва ДДХШ триває виставка живопису Тетяни Думан-Скоп «Понад часом: національне» та проєкт Лева Скопа «Ікони та Війна»

11:55 4 Серпня 2022

Близько 80 авторських творів Тетяни Думан-Скоп, що визначаються продовженням традицій бойчукістів та яскравими рисами національного мистецтва XX століття представлені в трьох залах галереї. Від мініатюрних ілюстрацій оповідання Бруно Шульца «Комета», до монументальних творів «Видіння святих, яких шанують в Україні», де кожне полотно зображує окрему історію загальної сюжетної композиції.

Тетяна Думан – українська художниця, мистецтвознавиця, активістка, багаторічна учасниця об’єднання «Кактус», організаторка благодійних та мистецьких проєктів, координаторка постійного аукціону «Митці-воїнам». Народилась 1981 року у м.Миколаєві (Львівської області). Закінчила Львівську національну академію мистецтв за спеціалізацією сакральне мистецтво, здійснювала наукові студії присвячені давньому українському мистецтву передусім епохи Бароко, що і дало поштовх до власної неповторної малярської манери.

Продовжуючи тему багаторічного волонтерства обох митців, на виставці представлений авторський проєкт Лева Скопа «Ікони та війна», що має глибоку ідею, та включає експозицію авторських ікон і фотографій з фронту, куди ще початку війни автор передає ці ікони. В межах проєкту видано однойменну книгу, в якій розповідається 14 унікальних історій з фронту.

Лев Скоп -видатний український мистецтвознавець, художник-реставратор, іконописець, поет, музикант та волонтер. Народився 1954 року у Львові. Протягом багатьох років живе та працює у Дрогобичі.

Виставка триватиме до 20 серпня, вул. Івана Франка, 14

Графік роботи:
Пн 13.00-17.00
Вт,Ср,Чт 9.00-17.00
Пт вихідний
Сб 13.00-17.00
Нд 9.00-17.00

Перейти до вмісту