Війна Росії проти України: у Дрогобичі операційні облаштовують у підвалах лікарень

15:35 2 Березня 2022

Такі заходи проводять на випадок погіршення воєнної ситуації в регіоні та місті. А також щоб забезпечити безперебійне надання медпослуг в лікувальних установах Дрогобича, особливо в умовах повітряної тривоги. Так, у підвальному приміщенні КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» інтенсивно, який день поспіль, тривають ремонтні роботи щодо облаштування двох операційних – хірургічної та травматологічної. До них буде під’єднано кисень та завезено необхідне обладнання.

Як повідомив керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба – днями під час повітряної тривоги, коли пацієнтів лікарні евакуйовували в підвальне приміщення, погіршився стан хворого із інфарктом міокарда. На щастя, пацієнту оперативно надали реанімаційні заходи та врятували його життя.

Щоб не допустити подібних випадків у майбутньому – ми облаштовуємо дві операційні в підвальних приміщеннях лікарні №1 для проведення повноцінних реанімаційних заходів нашим пацієнтам, особливо у важких станах, – додає керівник КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» Андрій Коцюба.

Аналогічні ремонтні роботи тривають і в підвальних приміщеннях пологового будинку. За твердженнями директора установи Романа Ігнатишина, спільно із волонтерами там облаштовують пологову залу та післяпологову кімнату для породівль.

Паралельно, на доручення Кабміну, ми перевели усіх жінок, які зараз перебувають в стаціонарі пологового будинку, на перший поверх пологового будинку, щоб забезпечити їхню безпеку – додає керівник медустанови.

Як підкреслює керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба, усі медичні заклади Дрогобича та Стебника наразі працюють у звичному режимі та забезпечені медикаментами. В достатній кількості є і донорська кров, запаси здійснено на два місяці. Станція переливання крові Дрогобича, наразі, формує лиш резервний список донорів.

Записатися можна за таким номером телефону – 03244 – 2-12-04.

Перейти до вмісту