Від Кракова – Дрогобичу: польські партнери передають дві водовозки для водоканалу

17:07 15 Грудня 2022

Енергетична криза в Україні може завдати суттєвих труднощів для роботи КП «Дрогобичводоканал». У випадку довготривалого знеструмлення електромережі, можливі перебої зі своєчасним водозабезпеченням громади. Тоді воду доведеться доставляти водовозками. Так, багаторічні партнери КП «Дрогобичводоканал» у межах підтримки України, зокрема Дрогобицької громади, проявили жест доброї волі і вирішили надати Дрогобичу дві сертифіковані водовозки.

Сьогодні польські колеги вкотре надають допомогу нашій громаді. Нагадую, що правління водоканалу Кракова – одне з перших після 24 лютого скерувало допомогу для українського народу. Впродовж кількох років ми налагодили добру співпрацю. Гордий, що наш водоканал має партнерів, які не лише діляться досвідом, а й підтримують нас у протистоянні ворогу. Вкотре висловлюю подяку президенту правління Краківського водоканалу Пйотру Зєнтарі за дружбу та жест доброї волі. Разом до перемоги! – прокоментував Тарас Кучма.

У середу, 14 грудня, міський голова Тарас Кучма спільно із заступником Андрієм Ковчем та керівником КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимиром Кондзьолкою зустрілись з польськими колегами у Перемишлі. Відтак Тарас Кучма та президент правління Краківського водоканалу Пйотр Зєнтара підписали необхідні документи для передачі водовозок Дрогобицькому водоканалу.

Партнерство між Дрогобицьким і Краківським водоканалами триває більше шести років. У ці складні для країни часи, зокрема й для нашої громади, наші партнери вкотре не лишаються осторонь проблем в Україні. Ці дві водовозки, які нам невдовзі передадуть – це суттєва допомога, щоб у кризовій ситуації ми могли забезпечити водою наших споживачів, – зазначив керівник КП «Дрогобичводоканал» Роман Шагала.

Перейти до вмісту