Відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків: Бюро правової допомоги провело консультаційний захід

14:31 27 Січня 2023

26 січня 2023 року у приміщенні Дрогобицького бюро правової допомоги відбувся захід за участю спеціалістів Дрогобицького бюро правової допомоги Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та відділу-служби у справах дітей виконавчого комітету Дрогобицької міської ради – інформаційна сесія на тему: «Відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків».

Учасники мали можливість дізнатися, які є види відповідальності та за яких підстав можна притягнути батьків до відповідальності. Обговорили також і те, що відповідальність щодо виховання дітей покладена на обох батьків, незалежно від того, чи проживають вони разом або ж окремо. Цей обов’язок, виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім’ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини; піклуватися про здоров’я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток; забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя та поважати дитину, є рівним для обох з них. Присутні на заході батьки теж мали можливість взяти участь у складанні пазлу:  «Пошук відповідальності». Усі групи правильно склали пазли на основі отриманого завдання-ситуації.

У результаті проведеної інформаційної сесії присутні на заході батьки отримали необхідну інформацію щодо належного виконання ними своїх батьківських обов’язків та рекомендації стосовно відповідального батьківства.

Перейти до вмісту