Відновлено процес виготовлення Картки Дрогобичанина

13:19 26 Квітня 2022

У Дрогобичі відновили процес виготовлення Картки Дрогобичанина – банківської картки, яка гарантує кожному власнику знижку на проїзд у громадському транспорті у розмірі трьох гривень, а пільговим категоріям громадян – по двадцять безкоштовних проїздів у громадському транспорті щомісяця.

Після врегулювання технічних питань, через які на деякий час було заблоковано процес виготовлення карток, реалізацію проекту відновили.

«Безумовно, що Картка Дрогобичанина – це успішний проект для міста. Однак є внутрішні процеси, які досить складні. До реалізації цього проекту залучено чотири сторони. Через певні технічні труднощі в однієї зі сторін, виникла проблема з виготовленням карток. Однак, завдяки консолідованій співпраці та щоденній роботі фахівців відділу інформаційних технологій, аналізу та цифровізації, нам вдалося усунути всі перепони і відновити належну роботу проекту», – прокоментував начальник управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій Зеновій Квасній.

Тож тепер Картку Дрогобичанина знову можна виготовити у відділенні Ощадбанку. Співробітники банку вже відновивили прийом заявок на виготовлення Картки Дрогобичанина.

«Для того, щоб отримати Картку Дрогобичанина потрібно звернутись у будь-яке відділення Ощадбанку з паспортом громадянина України та ідентифікаційним кодом. Люди звертаються до нас вже з п’ятниці. Процедура виготовлення картки займає близько двох тижнів» – розповідає представник Ощадбанку в Дрогобичі Степан Клим.

Після виготовлення Карток Дрогобичанина управління соціального захисту населення формує нарахування компенсацій за безкоштовні проїзди для пільгових категорій громадян у громадському транспорті.

Перелік пільгових категорій затверджений відповідно до рішення виконавчого комітету №68 від 24.03 2022 Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті.

Відповідно до рішення право на 20 безкоштовних проїздів в місяць мають пенсіонери за віком, особи з інвалідністю ІІІ групи, особи, які перебувають у складних життєвих обставинах (на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї, один з батьків дитини, який є отримувачем допомоги на дитину-інваліда віком до 18 років та опікуни (піклувальники) дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування). Проїзди не сумуються.

З технічних питань можна звертатися в управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій Дрогобицької міської ради (каб. №304)
Нагадаємо, Картка Дрогобичанина – соціальний проект, який стартував у 2020 році. Ключове завдання його реалізації полягає у наданні пільг для обслуговування дрогобичан у громадському транспорті міста. Реалізація проекту у Дрогобичі відбувається у співпраці Дрогобицької міської ради, Ощадбанку, компаній Symbol Transport та VISA.

Перейти до вмісту