Відкритість, партнерство і довіра – основоположні принципи розбудови майбутньої Дрогобицької ОТГ

13:59 9 Липня 2020

Формування Дрогобицької ОТГ, яка включатиме 31 село (19 сільських рад) міста Стебник та Дрогобич, – незворотній процес. Відповідно до розпорядження Уряду, Дрогобицька ОТГ передбачена у складі Дрогобицької міської об’єднаної територіальної громади у складі: міст Дрогобича та Стебника, а також сіл: Раневичі, Болехівці, Нове Село, Верхні Гаї, Нижні Гаї, Бійничі, Почаєвичі, Михайлевичі. Рихтичі, Снятинка, Залужани, Старе Село, Воля Якубова, Добрівляни, Бистриця, Биків, Глинне, Новошичі, Оритиничі, Брониця, Долішній Лужок, Ступниця, Котоване, Сілець, Медвежа, Нагуєвичі, Унятичі, Лішня, Монастир-Лішнянський, Дережичі, Монастир-Дережицький.

Над питанням функціонування майбутньої ОТГ у Дрогобицькій міській раді працюють вже сьогодні. КУ «Інститут міста Дрогобича», відділ ведення Державного реєстру виборців, відділ охорони здоров’я, відділ освіти, відділ культури та мистецтв – ключові структурні підрозділи Дрогобицької міської ради, які формують стратегію управління майбутньою Дрогобицькою ОТГ.

У межах ділових зустрічей представників Дрогобицької міської ради на чолі з міським головою Тарасом Кучмою і адміністраціями та активом сіл, які ввійдуть до Дрогобицької ОТГ, відбувається вивчення ключових проблем населених пунктів, формується стратегія подальшого розвитку ОТГ.

У більшості населених пунктів такі ділові зустрічі вже відбулися. Ключовими напрямами стратегії розвитку ОТГ є формування бюджету, створення інфраструктури, функціонування закладів охорони здоров’я, освіти та культури, розвиток підприємництва та фермерства та інші.

«Найперше, що вражає від цих зустрічей – людська щирість і простота. Перше і фундаментальне наше правило, на основі якого ми розбудовуватимемо Дрогобицьку ОТГ – відкритість, партнерство і довіра. У жодному випадку Дрогобич не має бути «старшим братом» для будь-якого села. Ми працюємо в межах партнерства. За таким принципом плануємо формувати бюджет, розвивати інфраструктуру, залучати інвестиції. За 5 років ми вибудували такі відносини в межах міст Дрогобича та Стебника. Позитивний досвід урядування є й у сільських радах. Тепер наше спільне завдання поєднати зусилля, а наш спільний досвід ляже в основу побудови Дрогобицької ОТГ», – поділився враженнями від зустрічей міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Під час другого етапу зустрічей адміністраціям сіл презентуватимуть перші напрацювання стратегії розвитку Дрогобицької ОТГ на основі даних, отриманих від сільських рад.

Перейти до вмісту