Стебницька дитяча музична школа

Директор школи – Лемех Галина Володимирівна

Згідно рішення виконкому Львівської обласної ради депутатів №560 від 1 серпня 1969 року у селищі міського типу Стебнику було відкрито музичну школу семирічку на базі філіалу Дрогобицької дитячої музичної школи. Музична школа, яка стала важливою ланкою естетичного виховання підростаючого покоління стебничан, основним завданням якої було і залишається надавати дітям право та можливість вивчати народну пісню, багатий національний фольклор, знайомитись із кращими зразками українського та світового мистецтва.

Першим директором Стебницької музичної школи став молодий і талановитий фахівець Любомир Євгенович Давидчак, навчальний процес якої забезпечувала нова генерація молодих спеціалістів з відповідною професійною музичною підготовкою. Перший викладацький склад нараховував 12 педагогів, а контингент становив 97 учнів. Завучем призначений Дирик Михайло Іванович, який пропрацював на цій посаді майже 30 років.

Впродовж років школа поповнювалась молодими спеціалістами, збільшувався контингент учнів, зміцнювалась матеріально-технічна база школи.

У 1982-1999 р.р. директором школи був Чулуп Степан Степанович.

1999 – 2005 роках школою керувала Клепач Галина Орестівна, завуч –  Бордуляк Мирон Йосипович.

На даний час викладацький колектив налічує 40 викладачів. З них 27 є випускниками школи, які після закінчення вищих музичних закладів повернулись у рідні стіни і продовжують наші славні традиції.

Учнівський контингент становить 228 учнів, які навчаються на 13-ти спеціальностях, а також у зв’язку з впровадженням нових методів і засобів роботи та вимогами часу  у 2002 році відкрито клас естрадного сольного співу, та у 2004 –  клас образотворчого мистецтва.

Школа пишається випускниками:  А. Дмитрович – диригент Державного симфонічного оркестру радіо та телебачення Молдови, О. Журавчак –  музикант-віртуоз на духових народних інструментах, викладач класу етно-духових інструментів КНУКіМ. , С. Максимов – соліст  симфонічного оркестру Польщі,  а також чималою когортою викладачів вищих навчальних закладів нашого регіону.

Учні школи систематично беруть участь та стають переможцями конкурсів та фестивалів різних рівнів: Міжнародні – «Від серця до серця. Пісенна планета» (м. Буськ), «Вічний рух» (м.Дрогобич), «Сурми Буковини» (м. Чернівці), ім. С.Ганича (м.Львів); Всеукраїнські – «Різдвяні канікули» (м. Львів), ім.. Н.Нижанківського (м. Стрий), «Сурми звитяги» (м. Львів), ім.. А.Онуфрієнка (м. Дрогобич), «Країна зірочок» (м. Моршин) та багатьох Регіональних та Обласних.

На даний час школа є малою філармонією у місті, силами творчих колективів та окремих виконавців якої забезпечуються практично всі мистецькі заходи.

В школі працюють творчі колективи:

  • хори учнів молодших та старших класів;
  • ансамблі: скрипалів, народних інструментів та баяністів-акордеоністів;
  • вокальний ансамбль «Щасливі діти».

Контактна інформація:     тел. (03244)4-01-84.

  1. вул. Січових Стрільців 1/1 м. Стебник, обл. Львівська, Україна. E-mail: sdmsh@ukr.net

Перейти до вмісту