Віддали найдорожче за Україну: на комунальному підприємстві «СМУ» відкрили меморіальну таблицю полеглому захиснику Костянтину Фінчуку

14:43 19 Травня 2023

У ці дні вся Україна відзначатиме День Героїв. 23 травня українці віддадуть шану мужнім захисникам, які самовіддано та хоробро боролись та полягли за Україну. Вони символ високої пожертви, посвяти та любові до України.

Ці люди показали усьому світу силу та незламність українського духу. Боротьба триває досі, а її учасники стають найсвітлішими постатями новітньої історії України.

Іменами людей, які загинули за Україну, називають вулиці українських міст, про них складають пісні, на їхню честь встановлюють пам’ятники, відкривають меморіальні таблиці.

19 травня, на КП «Служба муніципального управління» відбулось урочисте відкриття меморіальної таблиці полеглому захиснику України та працівнику підприємства Костянтину Фінчуку.

Костянтин Фінчук захищав Україну у складі 24-ї механізованої бригади імені Короля Данила з 8 червня 2022 року. Загинув захисник 12 вересня 2022 року біля населеного пункту Тернові-Поди на межі Миколаївської та Херсонської областей. Тривалий час вважався зниклим безвісти. Територія була окупованою, лише після звільнення змогли очистити територію та провести ідентифікацію тіл.

Урочисто відкрили меморіальну таблицю мати захисника Марія та міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Давайте жити так, щоб пам’ять про наших Героїв завжди була серед нас. І, щоб ми своїм життям прожили два життя — за себе та за полеглих захисників. Звертаючись до матерів, хочу сказати одне — ви втратили найцінніше, але огляніться назад і побачите, що ви набули — бойових побратимів своїх синів, друзів, і ми разом будемо завжди вас підтримувати, — звернувся до присутніх Тарас Кучма.

Відтак представники духовенства освятили меморіальну таблицю та провели спільну молитву за світлі душі полеглих героїв.

На завершення керівник КП «СМУ» Володимир Суда подякував усім присутнім за те, що прийшли вшанувати пам’ять Героїв, які полягли на полі бою, віддав шану усім діючим захисникам-працівникам КП «СМУ» та попросив для них Божої опіки і найшвидшого повернення додому.

Наші працівники справжні Герої і загинули зі зброєю в руках. Загинули у боротьбі за незалежність та за існування української нації. Щиро дякую усім працівникам підприємства, які попри небезпеку та повітряні тривоги, сумлінно та своєчасно виконують свою роботу, займаються волонтерством та наближають нашу перемогу, — прокоментував Володимир Суда.

Додамо, серед працівників КП «СМУ», які загинули героїчною смертю під час захисту України є Богдан Вовк та Андрій Мандзій.

Богдан Вовк пішов захищати країну від ворога у 2014 році, загинув 18 лютого 2015 року під час виконання бойового завдання в районі Дебальцево, Донецької області. Був нагороджений Орденом за мужність ІІІ ступені посмертно. В пам’ять про Героя, на фасаді підприємства також розміщена меморіальна таблиця.

Андрій Мандзій — учасник бойових дій, брав участь в антитерористичній операції з 2 липня 2015 року по 28 квітня 2016 року. Був командиром танка 17 танкової бригади. Був нагороджений відзнакою президента України за участь в АТО. Працював на підприємстві з 2019 року по 2021 рік. Помер від важкої хвороби, яка була спричинена війною.

Перейти до вмісту