Всесвітній день боротьби з раком молочної залози: Де у Дрогобичі безкоштовно можна обстежитися

15:02 20 Жовтня 2020

У серпні 2017 року на базі КНП «Дрогобицька міська лікарня №3» відкрили Міжрайонний скринінговий центр для діагностики передракових захворювань та раку у жінок.

Впродовж трьох років, застосовуючи сучасне обладнання, у Центрі безкоштовно здійснюють гінекологічний огляд із цитологічним дослідженням, обстеження за допомогою кольпоскопу та УЗД дослідження, а також проводять мамографічне обстеження.

Мамографія (мамографічне обстеження) – рентгенографічне дослідження молочних залоз за допомогою мамографа. Використання мамографії дозволяє виявити пухлинні утворення до їх клінічного прояву, тобто тоді, коли їх не можна визначити при пальпації. Також мамограма може показати невеликі відкладення кальцію в молочній залозі, що може бути ранньою ознакою раку. Саме тому, мамографія є методом, який здатний виявити захворювання на ранній стадії, проведення регулярних таких обстежень скорочує смертність від онкологічних захворювань на 30%.

Перевагою Дрогобицького скринінгового центру є те, що він розташований на базі лікарні, де працюють онкогінекологи та онкохірурги, які надають фахові консультації.

Нагадаємо, створення скинінгового центру у Дрогобичі стало можливим завдяки співпраці Міністерства охорони здоров’я України, Світового банку та Департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

Відео з архіву

Перейти до вмісту