Вводять в експлуатацію та стають платними: чотири парковки у Дрогобичі із 25 квітня зафункціонують на платній основі

10:42 22 Квітня 2022

Мова іде про паркувальні зони на вулицях П.Орлика, М.Лисенка, І.Франка, Д.Галицького. Їх облаштували та встановили там сучасні паркомати. Як поінформував Володимир Суда, керівник КП «Служба муніціпального управління», яке обслуговує усі паркувальні зони в місті – із понеділка, 25 квітня, на чотирьох вулицях Дрогобича паркування для водіїв буде платним. Година коштуватиме 10 грн, – зазначає Володимир Суда.

Усі чотири паркувальні майданчики – це П.Орлика, М.Лисенка, І.Франка, Д.Галицького – облаштували сучасними паркоматами. Тож тепер розрахуватися за послугу можна буде як готівкою, так платіжними картками чи телефоном. Окрім цього – паркомати оснащено й функціями, які дозволять оплати комунальні послуги, поповнити мобільні телефони та інші операції.

Працюємо і над тим, щоб з допомогою паркоматів можна було сплатити і штраф за порушення правил паркування чи дорожнього руху, – додає Володимир Суда.

Схема оплати на паркувальних зонах незмінна: по приїзді на парковку водієві слід оплатити в паркоматі послугу паркування та взяти відповідний талон. Його слід розмістити на передньому лобовому склі автівки. Година паркування коштує 10 грн. Такий тариф діє щоденно із 8:00 ранку до 19:00. Після 19:00 год паркуватися в платних зонах дозволено безкоштовно. Це ж правило поширюється і на вихідні та офіційні святкові дні.

Як запевняє Володимир Суда, паркувальні зони на П.Орлика та Д.Галицького озеленили – там висаджено декоративні дерева та кущі.

Платна паркувальна зона на П.Орлика розрахована на 64 місць, із них – 6 для інвалідів. Парковка на Д.Галицького вміщає 36 автівок, із цієї кількості місць 4 для людей з особливими потребами, на І.Франка одночасно може припаркуватися 10 машин, 1 – місце для інвалідів, на М.Лисенка створено 12 паркувальних місць, із них – 1 для інвалідів.

За неоплату паркувального місця передбачений штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування, тобто 200 грн. ( згідно ст.152-1 КупАП).

Перейти до вмісту