«Вакцинуємося разом!». У Дрогобичі запрацював Центр вакцинації населення від COVID-19

15:30 12 Червня 2021

У суботу, 12 червня, у приміщенні колишнього районного народного дому, а тепер – Центру культури та мистецтв «Каменяр», запрацював Центр вакцинації населення від COVID-19.

О 9 годині 5 хвилин сюди завітав перший охочий вакцинуватися. Вже через дві години медики звітують про першу сотню вакцинованих.

За словами Володимира Чуби – начальника відділу охорони здоров’я, щеплення проводять вакциною CoronaVaс (виробник Sinovaс, Китай), Центр працюватиме ще й у неділю, а дальше – кожних вихідних.

Володимир Чуба також висловив подяку всім, хто долучився до організації роботи Центру, зокрема, волонтерам – представникам медичного коледжу «Медик» та Молодіжної ради Дрогобича, керівництву міської поліклініки, районної охорони здоров’я, керівникам структурних підрозділів міської ради, Центру медицини катастроф, медикам, КП «Екран», яке забезпечило інтернет зв’язок, керівництву культури та народного дому.

Щодо роботи Центру, деталями поділилися керівниця Дрогобицької міської поліклініки Юлія Гончаренко:

«Дрогобицькою міською поліклінікою організовано пункт щеплень для всіх охочих вакцинуватися. Пункт розпочав роботу з дев’ятої години ранку. Роботу розпочали без перебоїв. Сьогодні працюватимемо до п’ятої години. Якщо пацієнти мають заключну декларацію з сімейним лікарем, то процедура триває п’ять хвилин. Також ми пропонуємо вакцинованим, після щеплення, перечекати пів години під наглядом медиків. Закликаємо всіх, хто не уклав декларації з сімейним лікарем, з понеділка звертатися у поліклініку для укладення декларацій».

Проінспектував роботу Центру й очільник громади Тарас Кучма.

«У Дрогобичі стартував проєкт «Вакцинуємося разом!». Робота організована на високому рівні. Я дякую кожному, хто долучився до організації роботи, а громадян закликаю подбати про своє здоров’я та убезпечити себе від коронавірусу», – прокоментував Тарас Кучма.

Після оглядин Центру Тарас Кучма разом з посадовцями провели брифінг.

Про роботу Центру відгукнулися й громадяни, які прибули вакцинуватися. Так, пані Олена – жінка літнього віку, прибула разом зі своїми подругами. Жінка каже, що має захворювання і перебуває у зоні ризику, тому, щоб вберегти своє здоров’я, вирішила вакцинуватися. Щодо роботи персоналу, то пані Олена наголосила на ввічливості та оперативності. Загалом жінки позитивно оцінили візит до Центру вакцинації.

Нагадуємо, що Центр функціонує у суботу та неділю з 9:00 до 17:00 год. Охочим вакцинуватися необхідно мати при собі паспорт, ідентифікаційний код та вказати номер мобільного телефону.

Перейти до вмісту