Будівництво майбутнього індустріального парку «Галіт» в Дрогобичі може стартувати уже в листопаді – затверджено керуючу компанію та вдосконалено концепцію промислової зони

8:38 18 Серпня 2022

Концепцію майбутнього індустріального парку Дрогобича вдосконалили. Із змінами, які спрямовані на покращення показників будівництва, а також подальшого розвитку і привабливості парку, 17 серпня у стінах Дрогобицької мерії ознайомив представник керуючої компанії ТОВ «ЄТІ ПРО» Сергій Іванов-Костецький. Зустріч відбулася в рамках засідання робочої групи та була ініційована управлінням інвестицій та економічного розвитку ДМР. За словами Сергія Іванова-Костецького – зміни концепції майбутнього індустріального парку стосуються кількох аспектів: площу парку розширили з пропонованих на початку 93, 3 тис.м2 до 101, 3 тис.м2. Також як наслідок буде збільшено кількість робочих місць – до 1 470 осіб. Паралельно збільшено і перелік галузей майбутнього парку. У вересні-жовтні очікують на внесення Еко-смарт індустріального парку Дрогобича до реєстру, цей крок дасть можливість розпочати спорудження першої черги майбутнього важливого об’єкту міста. Загалом черг будівництва передбачено п’ять – увесь процес завершать за 4,5 роки. Першу чергу індустріального парку «Галіт» планують відкрити за 13-14 місяців.

Ми маємо колосальну підтримку від місцевої влади і рухаємось дуже швидкими кроками в реалізації цього проекту – від самого задуму до створення і презентації концепції, а відтак і спорудження майбутнього індустріального парку – не пройшло і пів року. Загальна площа парку становитиме 101,300 м2 і налічуватиме понад 300 так званих виробничих площ або ж лотів під бізнес. Акцент робимо на малий і середній бізнес, спираючись на досвід європейських парків, це віддзеркалює й головний слоган «Галіту» – «Розумний розмір твого розвитку!»,– наголосив директор ТОВ «ЄТІ-ПРО» Сергій Іванов-Костецький.

Виробничі площі для бізнесу, так звані лоти в «Галіті» передбачені в розмірах від 288 кв. м до 800 кв. м. Загалом індустріальний парк в Дрогобичі покликаний стати єдиним інноваційним центром синергії проривних технологій: усі учасники парку працюватимуть в замкнутій еко-системі із впровадженням новітніх підходів до виробництва, сортуванні відходів, альтернативній енергетиці. В “Галіт” мають намір збудувати локальні очисні споруди та артезіанські свердловини, вітрогенератори, монокристалічні сонячні панелі, теплові насоси та об’єкти для “розумного освітлення” території парку.

Окрім виробничих та складських приміщень в Еко-смарт індустріальний парк «Галіт» облаштують й об’єкти соціальної інфраструктури – міні АЗС, зони релаксу для дітей, міні-кафе, парковки, укриття – одним словом працівник зможе перебувати тут увесь день і не відчувати браку в нічому.

Проаналізувавши потреби сучасного бізнес ринку – дрогобицький індустріальний парк «Галіт» планує об’єднати в собі таких гравців підприємництва: легку промисловість, торгівлю, ІТ-сферу, меблеву промисловість, металообробку, машинобудування, хімічну промисловість, інформацію та телекомунікацію тощо.

Присутня на зустрічі співавторка концепції індустріального парку, юристка Ольга Данчук висловила переконання, що «Галіт» створить для дрогобиччан нові робочі місця і буде привабливим для релокованих підприємств із зони активних бойових дій.

Ми врахували дані, які нам надав Державний центр зайнятості. Освіта та кваліфікація місцевих мешканців дозволяє саме їх першочергово наймати в компанії, які будуть заходити в індустріальний парк. За попередніми перемовинами, ці фірми надзвичайно зацікавлені в локальних працівниках. Щодо виробників, то неважливо, чи це локальне підприємство, чи релоковане, чи просто хтось масштабується –  “Галіт” буде єдиним індустріальним парком, який пропонує від найменшої площі й до більшої – концептуально він відкритіший для релокованих підприємств”, – наголосила Ольга Данчук.

Спорудження першої черги індустріального парку передбачає створення «під ключ» приблизно 7 тис.м2. промислових площ та перший благоустрій території індустріальної зони.

В договорі із керуючою компанією ми чітко прописали такі вимоги – як щоквартальну звітність, громадське обговорення підприємств, які планують зайти в наш індустріальний парк, щоб уникнути шкідливого виробництва та інші запобіжники які у випадку їхнього не виконання дозволять нам розірвати договір із керуючою компанією. Такі кроки засвідчують лиш одне – Дрогобич всерйоз налаштований на розвиток виробничих потужностей в місті та створення індустріального парку сучасного типу, який допоможе під один дахом об’єднати як релокований бізнес так і масштабувати наявний, – коментує міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Перейти до вмісту