Будь помітним у темну пору доби: мешканців громади закликають носити світловідбивачі на одязі

9:33 15 Листопада 2022

У відділі інвестицій та економічного розвитку ДМР нагадують мешканцям Дрогобицької міської територіальної громади про необхідність використання світловідбивачів на одязі в осінньо-зимовий період, коли на вулиці швидко вечоріє, і учасники дорожнього руху стають практично невидимими в сутінках.

Так, світловідбивачі або флікери допоможуть бути більш помітними на дорозі, вони відбивають світло у сутінках, відтак водії зможуть вчасно побачити пішохода та зупинити авто.

Якщо ви – батьки, а ваша дитина ходить до школи рано-вранці, коли ще темно, а повертається з секцій пізно ввечері, то вам, насамперед, слід потурбуватися про її безпеку на дорозі. Варто забезпечити дитину наявністю ліхтарика та світловідбиваючих елементів на одязі, рюкзаку, велосипеді, тощо.

Як і куди чіпляти світловідбивачі?

Прикріпити цей аксесуар можна різними способами: на застібку блискавки, прив’язувати мотузкою до ременя або приколювати шпилькою до куртки, приклеювати чи пришивати до верхнього одягу. Нарукавні пов’язки та браслети можна одягати не лише на руки, а й на нижню частину штанів і шапку. Крім цього, краще їх чіпляти з обох боків.

Чому варто носити світловідбиваючі елементи на одязі:
– Вони роблять пішохода помітним у темну пору доби.
– Вони можуть слугувати оригінальною прикрасою для одягу. Заохотити дітей одягати флікери можна завдяки їх дизайну. Це може бути браслет, брелок чи наліпка на рюкзак.

Додамо, велосипедисти, як учасники дорожнього руху повинні бути особливо уважними: ліхтар та світловідбивачі на велосипеді та одязі забезпечують їхню безпеку.

Відділ інвестицій та економічного розвитку ДМР

Перейти до вмісту