Без крові: у Дрогобичі бракує запасів донорської крові різних груп

8:46 21 Жовтня 2022

Затяжні воєнні дії, щоденна евакуація українців із міст, які інтенсивно обстрілює агресор призводять до того, що періодично Станція переливання крові у Дрогобичі потребує донорів. Як повідомила завідуюча донорським відділом Марта Сорока, під завершення цього тижня їхня установа володіє лиш кількома гемаконами крові. Фактор резус відсутній у всіх позиціях, критична ситуація із ІІ групою крові та іншими.

Зважаючи на те, що Дрогобич став місцем прихистку для внутрішньо переміщених осіб – відповідно збільшилося навантаження на усі медичні установи. Вони приймають більше пацієнтів. Це стосується і пологового будинку міста. Тож є нагальна потреба у поповненні банку крові. Оскільки наша експедиція спорожніла,– коментує Марта Сорока.

Спорожнілі холодильники із донорською кров’ю змушують хвилюватися усіх медиків: бо саме донорська кров та її компоненти часто є затребувані для постраждалих після ДТП, складних операцій чи пологів, а також для онкохворих людей. Тим паче дрогобицька Станція постійно скеровує кров у медичні установи не лишень міста Котермака, але й всього регіону – Трускавець, Борислав, Самбір та інші.

Зважаючи на це, в Службі крові звертаються до усіх мешканців регіону та закликають стати донорами. Бо саме завдяки небайдужості ситуація із донорською кров’ю може вирішитись та врятувати не одне життя!

Донорами крові можуть бути здорові люди віком від 18 років і вагою не меншою за 50 кг, а також ті, хто не має тимчасових та абсолютних протипоказань, останній рік не мав операційних втручань та не робив тату.

Якщо вирішили стати донором за усіма деталями звертайтесь за номером телефону – 03244 2 15 56 Дрогобицька філія Львівського обласного центру Служби крові (адреса вул.Солоний Ставок, 2) із понеділка по середу з 9:00 до 12:30.

Будьмо свідомими та допоможімо поповнити банк крові у Дрогобичі!

Перейти до вмісту