Безпечне навчання: поліція охорони обговорила з освітою заходи безпеки в школах громади

9:31 3 Лютого 2023

Днями відбулась зустріч начальника відділу освіти Віталія Вовківа з новопризначеним керівником Дрогобицького районного відділу поліції охорони Львівської області Олегом Тичинським.

Мета зустрічі – налагодження співпраці та обговорення питання безпеки всіх учасників навчального процесу. Зокрема в частині можливого встановлення систем захисту та фізичної охорони у закладах освіти.

Основним пріоритетом в роботі будь-якого закладу освіти є організація безпечного освітнього середовища учнів. Фізична безпека кожної дитини полягає у створенні таких умов, які гарантують захист здоров’я і життя протягом усього освітнього процесу. Тому, для безпечного перебування учнів в закладах освіти поліцейськими було ініційовано візит до освітян для обговорення даного питання.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук керівник Дрогобицького відділу поліції охорони Олег Тичинський.

Як зазначив начальник відділу освіти Віталій Вовків, під час зустрічі значну увагу приділили питанням фізичної охорони в школах.

Станом на зараз лише поодинокі освітні заклади мають таку охорону. Однак ефект від неї відчутний. Адже фізична охорона дає можливість контролювати питання безпеки та уникати самовільного покидання учнями навчального закладу. Окрім цього знижується ризик проникнення в школу сторонніх осіб.

Паралельно під час зустрічі було акцентовано увагу на недопущенні вчинення протиправних дій відносно дітей.

“Говорячи про позитивний результат співпраці із освітою громади, хочу насамперед подякувати міському голові Дрогобича Тарасу Кучмі, керівнику відділу освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради Львівської області Віталію Вовківу за співпрацю і за розуміння важливості безпекових заходів для дітей і, власне, за довіру до Поліції охорони” – зауважив Олег Тичинський.

Перейти до вмісту