Безкарність породжує злочин

17:09 5 Травня 2020

Сміттєві розбірки навколо Дрогобицького сміттєзвалища тривають. Правоохоронці впродовж кількох років не охоче реагують на ситуацію, а коло осіб, яке зацікавлене у блокуванні Дрогобицького сміттєзвалища, щоразу демонструє свою безкарність.

Так, 4 травня група осіб завдала тілесних ушкоджень керівнику комунального підприємства «Комбінат міського господарства», коли той виконував свої посадові обов’язки.

На разі керівник КП «КМГ» перебуває у лікарні, проходить обстеження. Поліцією з цього приводу відкрито кримінальне провадження.

Керівницво виконавчого комітету Дрогобицької міської ради заявляє, що незаконні дії блокувальників – це результат їх безкарності. Адже офіційно ніхто не заборонив Департаменту міського господарства, який є власником сміттєзвалища, та КП «КМГ» проводити роботи на сміттєзвалищі.

Більше того, станом на сьогодні діє ухвала суду про забезпечення позову, якою заборонено здійснювати блокування під’їзної дороги до Дрогобицького сміттєзвалища.

Нагадаємо, що раніше на сміттєзвалищі було зафіксовано пошкодження техніки, систематичне блокування роботи спецтехніки, фізичне блокування в’їзду на полігон. Такі дії у 2018 році призвели до сміттєвої кризи у Дрогобичі, Стебнику та окремих селах регіону.

Місцеве керівництво неодноразово впродовж кількох років зверталося до правоохоронних органів. Однак належної оцінки блокувальникам правоохоронні органи не надали. Як наслідок, маємо факт групового побиття керівника комунального підприємства під час виконання ним службових обов’язків.

Логічним залишається питання: А хто дасть гарантію, що в подальшому блокувальники, які часто погрожують фізичною розправою працівникам КП «КМГ», чи це коло осіб, яке вчора вчинило злочин, не буде вживати більш радикальних дій щодо життя та здоров’я будь-кого, хто, виконуючи службові обов’язки, працює для громади і забезпечує комфортне і безпечне її життя?

«Вважаємо, що такі дії є останньою краплею у протистоянні чи боротьбі за наше сміттєзвалище. Правоохоронні органи повинні дати належну оцінку цьому груповому побиттю нашого фахівця, а також правопорушенням, які не караються впродовж багатьох років.

З однієї сторони дрогобицька громада, а з іншої – безкарні правопорушники, які мають впливових покровителів. Хто вони???

Користуючись нагодою, закликаємо представників ЗМІ надати цій справі максимального розголосу, адже бачимо, що ситуація залишається незмінною через зволікання попередніх місцевих керівників правоохоронних структур. А від цього страждають лише ні в чому невинні працівники та багатотисячна громада міста.

Звертаємо на цей кричущий факт й увагу найвищого керівництва області, Міністерства внутрішніх справ, Генеральної прокуратури та держави», – прокоментувало ситуацію керівництво Дрогобицької міської ради та її виконавчого комітету.

Фото “МедіаДрогобиччина”

Перейти до вмісту