Балкони: Хто несе відповідальність за ремонт та утримання?

12:13 7 Липня 2020

Доволі часто балкони в дрогобицьких багатоквартирних будинках перебувають у поганому стані, що становить небезпеку не тільки мешканців самої квартири, але й пішоходів, які проходять повз.

Щоб уникнути руйнування балкону і запобігти людським жертвам, необхідно своєчасно займатися ремонтом і відновленням пошкоджених ділянок.

У КП «Управитель ЖЕО» нагадують, що відповідно до ДБН В.2.2-15-2019 «Житлові будинки. Основні положення», балкони та лоджії відносяться до загальної площі квартири з відповідними коефіцієнтами та не є місцем спільного користування будинку.

Тому, у разі виникнення такої потреби, заходи з належного утримання та ремонту балконів повинні здійснювати власники житла.

Щодо житлових будинків та їх балконів, які розташовані у центральній частині міста і входять до переліку пам`яток архітектури місцевого значення, то тут, за роз`ясненнями відділу містобудування та архітектури ДМР, власники квартир повинні дотримуватись певних норм. Балкон повинен відповідати затвердженому паспорту оздоблення фасаду будинку, тобто балкони у таких будинках можна реставрувати, відповідно до початкового його зовнішнього вигляду без будь-яких змін. У випадку порушення таких вимог власників квартир буде притягнуто до відповідальності.

Якщо ви плануєте ремонт балкону у центральній частині міста, рекомендуємо перед початком робіт проконсультуватися у відділі містобудування та архітектури ДМР.

Перейти до вмісту