Американські партнери скерували в Дрогобич партію планшетів iPad mini для потреб лікарень та ЗСУ

15:17 26 Квітня 2022

Із перших днів повномасштабної російсько-української війни Дрогобич отримує гуманітарну допомогу від міст-побратимів та закордонних партнерів. Мова іде як про необхідну медичну допомогу, так і техніку, засоби гігієни, харчування, автомобілі швидких. Усе отримане сортують та розподіляють по гуманітарних штабах, як в межах Дрогобича, так і скеровують в міста, де сьогодні криза.

Днями чергову допомогу місту Котермака передала група компаній американських партнерів. Мова іде про партію планшетів iPad mini. За словами заступника міського голови Дрогобича з гуманітарних питань Андрія Ковча – потреба в сучасній техніці назріла давно.

Дрогобицька дитяча міська лікарня із перших днів війни приймає і лікує чимало діток, які прибули до нас із міст, де ведеться обстріл окупантами. Кількість маленьких пацієнтів внутрішньо переміщених осіб щоденно коливається в межах від 25 до 40. Щоб полегшити їхнє перебування в лікарняних стінах, ми звернулися до наших закордонних партнерів із проханням посприяти планшетами. Новітні гаджети діти та підлітки використовуватимуть як для навчання в лікарняних палатах, так і для розваг, – додав Андрій Ковч.

Спільно із міським головою Дрогобича Тарасом Кучмою та керівником відділу з охорони здоров’я ДМР Володимиром Чубою – гаджети завезли в дитячу лікарню та передали малечі. Тепер вони будуть закріплені за палатами. Як стверджує керівник дитячої медичної установи Оксана Стебельська, відтепер діти не просто отримуватимуть кваліфіковане медичне лікування, але й матимуть змогу з користю, а інколи й розвагами, провести свій час та дозвілля.

Андрій Ковч додає – окрім дитячої лікарні, частину планшетів iPad mini було скеровано і військовим для їхніх потреб.

Перейти до вмісту