Активна молодь міста зібралась в Ратуші для обговорення спільних проектів та розвитку громадського простору

21:03 1 Липня 2022

Сьогодні, 1 липня, в світлиці Дрогобицької міської ради відбулась зустріч з дитячими та молодіжними громадськими організаціями та активною молоддю міста.

Молодь сьогодні є генератором незліченної кількості ідей. Вона демонструє свідомість та чітку державницьку позицію. І саме молодь, як ніхто інший, знає як розвивати громадський простір, аби він був комфортним та затишним для підростаючого покоління.

Сьогодні в міській раді зібрали активну молодь, яка долучається до великої кількості проектів, генерує цікаві ідеї, хоче розвивати та робити кращим простір навколо себе, рідне місто та рідну країну.

У зустрічі взяли участь представники трьох організацій, члени яких є активними мешканцями громади – члени Станиці Дрогобич Пласту НСОУ, голова Молодіжної ради та представники Дитячого парламенту.

Зустріч пройшла під головуванням профільного заступника міського голови Андрія Ковча.

В ній взяли участь начальниця відділу сім’ї та молоді Олександра Пашко, яка курує діяльність Молодіжної ради та представниця Дрогобицького міського центру соціальних служб Лілія Загакайло.

Захід відбувся за ініціативи управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій, яке представляли начальник управління Зеновій Квасній та керівник сектору роботи з громадськістю Ніна Федько.

Зараз Україна переживає нелегкі часи. Але тішить те, що наша молодь є настільки активною, реалізує різні проекти, втілює благодійні ініціативи для підтримки наших воїнів та внутрішньо переміщених осіб, які зараз проживають в нашій громаді. Ви можете мати іншу думку та інше бачення, але важливо щоб ви її озвучували, давали свої зауваження та пропозиції, адже разом ми можемо робити більше та краще, – наголосив заступник міського голови Андрій Ковч.

В ході зустрічі присутні обговорили ті проекти, до яких вже долучався молодіжний актив громади. Таких чимало, адже шкільна молодь бере активну участь у заходах та акціях благодійного спрямування, долучається до творчих, літературних вечорів та майстер-класів, проводить заходи для дітей – як місцевих, так і з числа ВПО, відвідує поранених воїнів, збирає кошти на підтримку Збройних Сил України.

Після реалізованих проектів, юні активісти розповідали про плани, а також всі разом обговорювали бачення розвитку громадського простору Дрогобича та ідеї щодо майбутніх проектів, які можна втілити в місті та громаді.

Серед озвучених ідей були як глобальні – облаштування Мотузкового парку в одному з парків міста, велодоріжки та розвиток велосипедної інфраструктури, покращення стану дитячих майданчиків та міських просторів для молодіжного проведення часу. Так і локальні, та не менш актуальні сьогодні, – можливість встановлення рамки з оприскувачем для охолодження повітря в літню пору, встановлення по місту поїльників для бездомних тварин та інше.

Окрім озвучення думок та ідей, діти долучились до заповнення Google-форми з запитаннями про бачення розвитку дитячого простору в Дрогобичі.

Незадовго до початку повномасштабної війни, ми готували документи для співпраці Дрогобича з ЮНІСЕФ в рамках проекту «Місто дружнє до дітей». Цей проект передбачає велику роботу в напрямку вивчення думок дітей різних вікових категорій та розробки дитячого паспорту громади. Він відкриває двері для тісної співпраці міста та наших молодіжних організацій з Європою. Війна внесла свої корективи, але ми в ближчому часі плануємо відновити розпочату роботу, – наголосила начальниця відділу сім’ї та молоді Олександра Пашко.

В підсумку зустрічі присутні зійшлись на думці щодо необхідності напрацювання спільних ідей та втілення нових проектів. Такі зустрічі в Ратуші домовились проводити регулярно, щоб збиратись разом та обговорювати плани і бачення їх реалізації.

Перейти до вмісту