Чи зросла у Дрогобичі кількість випадків домашнього насилля під час карантину, – у ДМР відбулося засідання комісії щодо попередження насильства в сім`ях

9:47 11 Червня 2020

З початку карантину в Україні кількість дзвінків на «гарячу лінію» щодо запобігання домашнього насильства в сім`ї зросла на 30%. В ООН заявляють, що через карантин спалах домашнього насильства спостерігається у всьому світі. Багато людей опинились замкненими у квартирі з малими дітьми та кривдником.

У середу, 10 червня, у Дрогобицькій міській раді під головуванням заступника міського голови Володимира Коцюби відбулося засідання комісії щодо попередження насильства в сім`ях.

Начальник відділу молодіжної політики, сім`ї та спорту ДМР Олександра Пашко зазначила, що за І квартал 2020 року у Дрогобичі до органів поліції через насилля в сім`ї звернулося 55 осіб, з них 47 – від жінок та 8 – від чоловіків. Взагалі сімей, які перебувають на обліку з приводу насилля в сім`ї, є 144.

За період карантину, як йшлося під час засідання комісії, статистика звернень щодо насилля в сім`ї у Львівській області також зросла майже втричі, однак у Дрогобичі залишилась незмінною.

«Бачимо, що у Дрогобичі у переломний період карантину кількість випадків насилля в сім`ях не зросла. Але ми не повинні розслаблятися, а навпаки узгодити заходи щодо підвищення ефективності роботи у цьому напрямку, адже ми повинні пам`ятати, що будь-яке насилля в сім`ї з боку одного з батьків непоправно відбивається на психіку дітей. Вони за повторювальним принципом у більшості випадків відтворюватимуть в майбутньому такий сценарій у власних сім`ях», – звернувся до присутніх заступник міського голови Дрогобича Володимир Коцюба.

Спеціалісти соціальних служб продовжать проведення посилених рейдів, моніторинг забезпечення та утримання дітей у належних умовах в цих родинах.

Окрім цього, Дрогобич приєднався до програми UNFPA «Міста вільні від домашнього насильства», яка діятиме впродовж 2020-2021 року.

За вчинення домашнього насильства передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Перейти до вмісту