Три садочки та десять шкіл району уже із опаленням

11:50 25 Жовтня 2021

Таку інформацію озвучив на щотижневій оперативній нараді, 25 жовтня, керівник відділу освіти ДМР Петро Шев’як. За словами головного освітянина міста, найперше опалення запустили в тих навчальних установах, які працюють на альтернативних видах палива та запаслися дровами на зимовий період. Так, станом на ранок 25 жовтня теплоносій уже запущено в Рихтицькому та Нагуєвицькому садочках, а також у Дрогобицьку дошкільну установу “Берізка №28”, що на вулиці Бориславській.

Що стосується шкіл – то опалювальний сезон стартував в 10 навчальних закладах, зокрема в Добрівлянах, Рихтичах, Нагуєвичах, Унятичах, Брониці, Медвежі, Верхніх Гаях, Лішні.

В інших навчальних закладах зараз триває осінній канікулярний період, зауважив Петро Шевяк. Чотири освітні установи – перебувають на дистанційному навчанні.

Додамо, на Дрогобиччині цьогоріч відтермінували старт опалювального сезону, оскільки на 65% зріст тариф для бюджетних установ. Таке рішення зумовлене тими цінами, які встановила компанія “Нафтогаз трейдинг”. Як повідомив Петро Шевяк – станом на 12 жовтня компанія, яка виграла тендер на постачання газу, оголошений відділом освіти, розірвала в односторонньому порядку цей документ.

Ми зараз формуємо документи, тобто готуємося до нової процедури оформлення тендеру і закупівлі газу. Ми в цьому році закладали газ на рівні 7-12 гривень, а зараз газ пропонують на рівні 48-50 гривень, — наголошує керівник відділу освіти Петро Шев’як.

Перейти до вмісту