Небо забирає кращих – Дрогобич попрощався із Героєм України Андрієм Скрипником

16:03 13 Травня 2022

Дрогобич у жалобі – місто зустріло і провело в останню дорогу захисника, Героя України, дрогобичанина 36-річного Андрія Скрипника.

Родичі, духовенство, побратими та велелюдна громада домовину з тілом полеглого воїна зустріли на Перехресті Героїв. Відтак траурна процесія проїхала вулицями міста до Площі Ринок, де відбулось загальноміське прощання із захисником. На колінах, з державною символікою та лампадками в руках, під звуки «Плине кача» громада міста віддала останню шану захиснику. Панахиду на Площі Ринок відслужили отці деканату СДЄ УГКЦ.

Коли слово взяла класний керівник Андрія Світлана Дорик то не просто згадувала щирість та безпосередність свого колишнього учня, а дякувала батькам за мужнього воїна, яким його зростили.

Білою заметіллю цвітінь Дрогобич сьогодні зустрів тебе, Андрію. Ти воював, а ми пережили тут страшний час покірного чекання, був промінь надії, відтак він згас. Цими днями обрізали останню ниточку сподівань – на колінах та зі сльозами на очах зустрічаємо Тебе, наш Герою. Ми вірили, що прийдеш в стіни рідного навчального закладу і будеш розповідати учням, як очевидець, як наші воїни виборюють перемогу для нас. Однак, не судилося. Ти Герой, але із такою болючою приставкою «полеглий». Молимо небо за Тебе і віримо, що триматимеш його височінь кольору своїх очей для нас, – наголосила педагог.

Опісля загальноміської панахиди на Площі Ринок, Герою віддали останні військові почесті. Чисельно з полеглим воїном попрощалися воїни батальйону імені Генерала Кульчицького. Відтак чин похорону продовжили у Катедральному соборі Святої Трійці, його очолив єпископ-помічник СДЄ УГКЦ Григорій Комар.

Поховали Героя на Алеї Слави із військовим салютом та почестями від військового оркестру.

Пам’ять про наших полеглих Героїв має жити вічно. У цей день ми відкриваємо вулиці з іменами новітніх Героїв України – Івана Дацка, Андрія Скрипника та Руслана Сиксоя. Маємо пам’ятати, завдяки їхньому героїзму над нашим містом мирне небо і зростають діти. Тож нехай вічний спомин про Героїв живе у наших серцях та серцях майбутніх поколінь, – наголосив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Додамо, Андрій Скрипник, уродженець Дрогобича, навчався у Дрогобицькій гімназії. Вищу освіту здобув у Дрогобицькому державному педагогічному університеті. Після цього вступив на службу до лав Сухопутних військ Збройних сил України. Завжди був патріотом рідної країни, щирим, відвертим, відважним та рішучим. До останнього подиху, відчайдушно боровся з московським окупантом та наближав нашу Перемогу.

Без батька залишилася донечка.

Вічна слава Герою!

Перейти до вмісту