Дрогобичанка Катерина Лазарєва відзначила 100-річний ювілей

11:08 22 Листопада 2021

21 листопада свій столітній ювілей відзначила Катерина Лазарєва. Життєвий шлях пані Катерини не простий – вона народилася у Москві, навчалася в медінституті. У період з 1943 по 1945рр. – була лікарем 439-го медико-санітарного батальйону у складі І Українського фронту 13-ї армії 350-ї стрілкової девізії у званні старшого лейтенанта. Брала участь у визволенні Західної України, Польщі, у взятті Берліну. Виховала 3 дітей, дочекалась 4 внуків, 6 правнуків та 1 праправнука.

Після звільнення в запас – пані Катерина працювала лікарем Самбірського лікарняно-поліклінічного об’єднання, а з 1967 року протягом 30-ти років – лікарем Дрогобицької міської станції переливання крові.

З поважним ювілеєм Катерину Лазарєву цими вихідними особисто привітав міський голова Дрогобича Тарас Кучма та начальник управління соціального захисту населення ДМР Іван Терлецький.

Тарас Кучма подякував іменинниці за наполегливу працю на медичній ниві та побажав родинного затишку, міцного здоров’я, Божого благословіння. На згадку про поважний ювілей Тарас Кучма подарував іменинниці ікону «Тайна вечеря», вітальну листівку і матеріальну допомогу.

Додамо, Катерина Лазарєва нагороджена:
Медаллю “За відвагу”;
Медаллю “Захисник Вітчизни”;
Орденом ” Богдана Хмельницького” та ін.

Перейти до вмісту