Автопарк громадського транспорту Дрогобича поповнили п’ятьма автобусами Євро-5: паралельно тестують новий гібридний електроавтобус

11:10 3 Березня 2023

Впродовж півроку автопарк громадського транспорту Дрогобича оновили новими автобусами, які відповідають стандартам Євро-5.

Про це повідомив директор ТОВ «Сігма» Михайло Пастушак, який здійснює громадські перевезення по місту.

Окрім цього впродовж останніх двох днів перевізник тестує на маршруті №2 в Дрогобичі новий гібридний автобус MAN.

За словами перевізника такі автобуси мають значно більший функціонал та пристосовані для перевезення маломобільних груп населення. Однак, на противагу його перевагам, є й труднощі в експлуатації такого роду транспорту.

В першу чергу, це великі габарити автобуса, які роблять його менш маневреним та не дають змоги заїзду до кінцевих зупинок. Для використання такого транспорту потрібна відповідна інфраструктура, яка дасть змогу повноцінно використовувати весь функціонал транспортного засобу.

Однак, за твердженням перевізника – плани щодо реалізації проекту електротранспорту в місті є і їх надіються реалізувати.

За півроку нам вдалось значно оновити автопарк. Якщо раніше в місті не було жодної одиниці, яка б відповідала стандартам Євро-3. То сьогодні це вже шостий автобус, який відповідає стандарту Євро-5. Це низькопідлогові автобуси, які забезпечують пасажирам відповідний рівень комфорту під час проїзду, – розповів Михайло Пастушак.

Наразі всі транспортні засоби курсують на маршруті №2. Що ж стосується гібридного електротранспорту – після його тестової експлуатації, перевізник визначить доцільність використання такого роду в межах міста.

Паралельно ведеться робота над подальшим поповненням автопарку, та розвиток транспортної інфраструктури в місті.

Нагадуємо, мешканці та гості громади мають змогу відстежувати рух громадського транспорту онлайн за допомогою е-сервісу «Онлайн рух маршрутного транспорту».

Перейти до вмісту