Дрогобицький ансамбль «Верховинка» виборов І місце на XI Всеукраїнському відкритому фестивалі-конкурсі дитячої та юнацької творчості «Яскрава країна-2020»

13 Січня 11:30

Народний ансамбль танцю «Верховинка» Народного дому імені Івана Франка на чолі з художнім керівником Богданою Кос здобули І місце на XI Всеукраїнському відкритому фестивалі-конкурсі дитячої та юнацької творчості «Яскрава країна-2020» у Трускавці.

Під час відбірного етапу 10 січня «Верховинка» представила нас суд глядачів і журі хореографічні композиції «Весела полонина» та «Гопак». Для виступу у Гала-концерті 12 січня організатори фестивалю обрали «Веселу полонину».

Під час урочистого нагородження «Верховинка» отримала нагороду – Диплом за перше місце та грошовий Сертифікат на 300 євро для участі у фестивалі танцю в Болгарії влітку цього року. Окрему подяку від журі отримала керівник ансамблю Богдана Кос.

Дипломами за перші місця у різних вікових категоріях та призами також нагородили: Народний аматорський театр танцю «Гармонія» (м. Решетилівка Полтавської області), Колектив народного танцю «Дністрові зорі» (Коледж культури і мистецтв, м. Самбір) та Зразковий ансамбль танцю «Зіронька» (м. Дніпро).

А Гран-прі фестивалю у категорії «Хореографія» здобув Народний аматорський театр танцю з Полтавщини – «Гармонія» (м. Решетилівка).

У категорії «Вокал», де серед виконавців була представлена чи не вся Україна,
одне з других місць серед вокалістів виборола дрогобичанка Мар’яна Коцеміра.

«Відгриміли фанфари фестивалів у Дрогобичі та Трускавці – «Різдвяні віншування» та «Яскрава країна». У обох брали участь різні вікові групи народного ансамблю танцю «Верховинка», виборовши призові місця. Вітаю колектив з новими здобутками і наснаги до нових перемог!», – прокоментував керівник Народного дому імені Івана Франка Петро Кос.

За матеріалами Ярослава Грицика

Перейти до вмісту