438,8 тис. грн перераховано для 734 мешканців Дрогобицької територіальної громади у квітні 2023 року

9:21 19 Квітня 2023

У місті працюють декілька комплексних програм соціального спрямування, серед яких – програма соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями. У квітні 2023р. в межах програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями 133,2 тис. грн виплачено 278 особам, що відносяться до таких категорій громадян:

  • особи з інвалідністю I групи (лежачі);
  • особи з інвалідністю I групи по зору.

Міська комплексна програма соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями передбачає виплату пільг на оплату житлово-комунальних послуг. У квітні 2023р. з бюджету територіальної громади виділено 52,9 тис. грн для покриття пільг для 87 осіб.

Слід наголосити, що категорія людей, які потребують допомоги, не є сталою, вона постійно змінюється, коло пільговиків та отримувачів допомог розширюється, якщо виникає така необхідність. Так, в місті працює оновлений Порядок надання допомоги сім’ям, в яких виховуються діти з діагностованим церебральним паралічем. Така допомога надається один раз на рік для отримання дитиною реабілітаційних послуг у будь-якому медичному закладі України. У квітні 2023 року для реалізації відповідної послуги з бюджету громади виділено 10,0 тис. грн для сім’ї, в якій виховується дитина з діагностованим церебральним паралічем.

Також у межах Дрогобицької громади працює програма соціального захисту репресованих осіб, воїнів УПА і членів їхніх сімей, на виконання якої призначається щомісячна доплата до пенсії учасникам національно-визвольних змагань, членам Дрогобицької станиці Братства ОУН-УПА, а також адресні допомоги політичним в’язням та особам, які реабілітовані як жертви репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років. Назагал сума виплати у квітні 2023р. складає 31,6 тис. грн.

Незважаючи на постійну увагу міської влади до малозахищених верств населення, багато людей звертається до міського голови за фінансовою допомогою. Рішення про призначення допомоги ухвалюється на засіданнях постійно діючої міської комісії, до компетенції якої входить розгляд таких заяв. У продовж березня 2023 року подано 129 звернень. Виплата даної адресної допомоги нараховує 93,5 тис. грн.

Особлива увага приділяється Захисникам та Захисницям України, учасникам антитерористичної операції (операції об’єднаних сил), членам родин загиблих та родин Героїв Небесної Сотні. У межах міської програми призначено та виплачено одноразову грошову допомогу на загальну суму 29,0 тис. грн.

Перейти до вмісту