Юні відкриття і великі перемоги відкритого чемпіонату Львівської області з хортингу

0:00 10 Травня 2016

Минулого тижня у Трускавці на базі ДЮСК «Спортовець» було справжнє свято сили і краси – тут відбувся відкритий чемпіонат Львівської області з хортингу в розділах «Сутичка», «Двобій», «Форма» і «Показовий виступ». Змагання на високому рівні організувала і провела Львівська обласна федерація хортингу (Президент Віталій Плеханов). Львівська обласна федерація хортингу своїми силами забезпечила суддівство у всіх чотирьох розділах, професійність якого засвідчує те, що змагання у всіх вікових категоріях від наймолодших хортингістів 6-7 років до чоловіків 18-35 пройшли без жодної травми. На турнір з’їхалося близько 100 спортсменів з Дрогобича, Стебника, Трускавця, Стрия, Львова і наші гості з Закарпаття – представники Тячівської федерації хортингу. Наймолодшому учаснику турніру ледь минуло 6 років, найстаршому – 40. А це ще раз показує, що займатися хортингом, рости і вдосконалюватися можна у будь-якому віці.

Вже саме урочисте відкриття відкритого чемпіонату Львівської області з хортингу стало теплим дружньо-сімейним святом однодумців, яке продемонструвало, що в національне українське бойове мистецтво хортинг приходять і залишаються найкращі, причому цілими сім’ями. Так на церемонії відкриття відбувся перший бій наймолодшого учасника турніру – шестирічного Олександра Дідуся. Син судді національної категорії, рефері Сергія Дідуся Сашко разом з суперником-партнером Данилом Юзваком (тренер Денис Іваницький) провели дуже достойний бій і довели на хорті, що правила хортингу зрозумілі і доступні наймолодшим, і хортинг справді є виховною системою. З чудовим номером акройоги в парі з Денисом Іваницьким на відкритті виступила і юна Тереза Плеханова – донька Президента Львівської обласної федерації хортингу Віталія Плеханова. Вітальні слова всім спортсменам та вболівальникам хортингу від Міністерства молоді та спорту передав гість турніру з Києва – Станіслав Федоров.

Продовжили тему сімейності в хортингу і самі змагання. Так в розділі «Показовий виступ» команда блискучу техніку продемонструвала і виборола перше місце п’ятірка Дрогобицького осередку хортингу, вагомою складовою якої є брат і сестра Анастасія і Семен Фаль, Андрій Дубовий, Діана Спариняк і майстер спорту України з хортингу Христина Піць (тренер Денис Іваницький). Майже в такому ж складі лише з Назаром Василенком замість Христини Піць дрогобицька п’ятірка здобула золото в розділі «Форма» командний виступ. Менше досвіду, але не менше запалу було і в п’ятірки Трускавецького осередку хортингу, яка стала другою в розділі «Показовий виступ» і виборола срібні медалі – це мама і донька Іванна та Вікторія Михальчишин, мама і син Наталя Бокало та Ігор Самар, і Дар’я Дахіна (тренер Ірина Циган).Вікторія Михальчишин та Дар’я Дахіна виступали також в розділі «Форма» особистий залік, де стали першими.

Ще одне відкриття і дебют цього турніру – не родина, але дуже красива і високотехнічна доросла пара Христина Піць і Тарас Кравецький (Дрогобицький осередок хортингу, тренер Денис Іваницький). Тут вже є на що подивитися і відчувається великий потенціал, який сподіваємось побачити вже на Кубку Європи, який планується в листопаді цього року також в Трускавці.

В двобоях і сутичці хочеться відзначити величезний особистий ріст 17-річного бійця Дрогобицького осередку хортингу Романа Шуманського (тренер Денис Іваницький), який від турніру до турніру демонструє стійкий прогрес і все впевненіше веде себе на хорті. Золото в розділі «Сутичка» і срібло в розділі «Двобій» – заслужені нагороди Романа за наполегливу працю над собою.

xn8AxJ9tTRU

Перейти до вмісту