301,8 тис. грн складають виплати з міського бюджету за червень.

11:46 5 Липня 2020

У місті працюють декілька комплексних програм соціального спрямування, серед яких – програма соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями.
У липні межах цієї програми 159,4 тис. грн виплачено 269 особам, що відносяться до таких категорій громадян:
✔️особам з інвалідністю I групи (лежачі);
✔️особам з інвалідністю I групи по зору;
✔️сім’ям, в яких зареєстровано двоє і більше непрацюючих осіб з інвалідністю, серед яких є особи з інвалідністю I або II групи або діти з інвалідністю;
✔️одиноким непрацюючим особам з інвалідністю I-II груп;
✔️сім’ям, в яких виховуються діти із діагностованим дитячим церебральним паралічем;
✔️особам, які опинилися у складних життєвих обставинах.
Міська комплексна програма соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями передбачає виплату пільг на оплату житлово-комунальних послуг.
У липні з міського бюджету виділено 32 тис. грн для покриття пільг.

Слід наголосити, що категорія людей, які потребують допомоги, не є сталою, вона постійно переглядається. Якщо виникає необхідність, коло пільговиків та отримувачів допомог розширяється. Так, в місті працює оновлений Порядок надання допомоги сім’ям, в яких виховуються діти з діагностованим церебральним паралічем. Така допомога надається один раз на рік для отримання дитиною реабілітаційних послуг у будь-якому медичному закладі України.

У липні для реалізації відповідної послуги з місцевого бюджету виділено 20 тис. грн для 2 сімей, в яких виховуються діти з діагностованим церебральним паралічем.

Також у Дрогобичі працює програма соціального захисту осіб з числа необґрунтовано репресованих, воїнів УПА і членів їхніх сімей, на виконання якої призначається щомісячна доплата до пенсії учасникам національно-визвольних змагань, членам Дрогобицької станиці Братства ОУН-УПА, а також адресні допомоги політичним в’язням та особам, які реабілітовані як жертви репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років.
Назагал сума виплату за червень складає 17,4 тис. грн.

Незважаючи на постійну увагу міської влади до малозахищених верств населення, багато людей звертається до міського голови за фінансовою допомогою. Рішення про призначення допомоги ухвалюється на засіданнях постійно діючої міської комісії, до компетенції якої входить розгляд таких заяв. Звернень багато, і кількість їх дедалі зростає. За червень 2020 року подано 79 заяв. Виплата даної адресної допомоги нараховує 43,4 тис. грн.

Особлива увага приділяється учасникам антитерористичної операції (операції об’єднаних сил), членам родин загиблих та родин Героїв Небесної Сотні.
У межах міської програми у липні призначено одноразову адресну грошову допомогу учаснику АТО на суму 2 тис. грн.

Варто наголосити, що за кошти міського бюджету продовжують виплату грошову допомогу на покриття витрат на проживання, в т. ч. на оплату ЖКП постраждалим будинку, що по вул. Грушевського 101/1. У липні сума виплати складає 27,5 тис. грн для 8 осіб.

Загальна сума виплат у липні 2020 року становить 301,8 тис. грн.

Перейти до вмісту