І навіть карантин не на заваді: У Дрогобичі відновлюється стихійна торгівля, а спеціальні місця на ринку – пустують

17:38 4 Червня 2020

З послабленням карантинних заходів, спричинених епідемією коронавірусу, у Дрогобичі активно відновлюється стихійна торгівля. Прилавком для молока, сиру, сметани слугує асфальт. І головне – у такого «асфальтного ринку» є покупці.

Чимало людей, ймовірно, свідомо не йдуть на ринок, де є спеціально облаштовані місця для торгівлі такою продукцією, а наражають себе та рідних на небезпеку, адже товар «з асфальту» може бути букетом різноманітних токсикоінфекцій.

На Дрогобицькому ринку є 80 місць для торгівлі молочними продуктами. В умовах карантину – для продавців облаштували 40 місць, щоб між торговцями зберігалась дистанція у 1,5 метри. Ціна за місце – символічна, близько 10 гривень.

До того ж, на ринку функціонує лабораторія, куди перед тим, як продавати людям молокопродукти, здають їх на аналізи.

Тому кожен продавець такої продукції на ринку має відповідні довідки, які засвідчують, що продукт є безпечним для здоров`я. Чи якісною є продукція зі стихійного ринку – невідомо нікому, навіть тим, хто її продає.

У міській раді наголошують, якщо ж стихійна торгівля у Дрогобичі і надалі процвітатиме, то весь ринок у Дрогобичі доведеться закрити. І тоді ті підприємці, які цивілізовано торгують у критому ринку – постраждають.

Однак, ми повинні пам`ятати, що стихійна торгівля буде доти, допоки там є покупці. Тому, подальша доля ринку та естетичного вигляду вулиць, де розмістились стихійники – в наших руках.

Вулицю Шолом-Алейхема, де роками велась торгівля, вже капітально ремонтують. Незабаром вона набере вигляду справді центральної вулиці міста. А підприємці переїхали на вулицю Володимира Великого, де для них облаштували спеціальний торговий майданчик.

Перейти до вмісту