Інформація про обстріли інфраструктури Дрогобицької громади не відповідає дійсності

16:52 11 Жовтня 2022

Два дні поспіль ворог посилено атакує Україну. Від ракетних обстрілів постраждали практично всі регіони, в тому числі Львівщина. Здебільшого ворожі удари вражали критичну інфраструктуру, у зв’язку з чим в багатьох містах виникли перебої з електро- та водопостачанням.

Від учора регіоном ширилось чимало непідтвердженої інформації про місця прильотів ворожих ракет. Аналогічну інформацію поширювали і про Дрогобицьку громаду.

Як запевнили у відділі надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Дрогобицької міської ради, під час дводенних повітряних атак у Дрогобицькій громаді не зафіксовано жодного пошкодження об’єктів інфраструктури. Електро-, газо- та водопостачання здійснюється в штатному режимі. А всі комунальні підприємства працюють в режимі підвищеної готовності.

Інформація про прильоти ворожих ракет на територію Дрогобицької громади не відповідає дійсності. Тому мешканців вкотре закликають – не піддаватись паніці та не поширювати непідтверджену інформацію, користуватися лише офіційною інформацією державних установ та місцевого самоврядування.

Однак в результаті ворожих ракетних ударів постраждала енергетична інфраструктура України, тому мешканців просять не перевантажувати мережі та долучитись до економії електроенергії, особливо у вечірній час.

Також людей закликають – не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. А під час оголошення тривоги перейти до найближчого укриття.

Сховища, які знаходяться на об’єктах критичної інфраструктури в промислових зонах розраховані для укриття працівників. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України – найпростішими укриттями є підвальні приміщення, розташовані на території громади. В кожному будинку має бути визначена відповідальна особа, яка повинна мати ключі від укриття (підвального приміщення). Її контакти мають бути загальнодоступні та розміщені на вході в будинок. Під час тривоги укриття має бути відкритим, – наголошує начальник відділу НС та цивільного захисту населення Ігор Юзьв’як.

Нагадаємо у Дрогобичі ще до початку повномасштабного наступу росії на українські землі розробили електронну мапу укриттів.

Зараз спеціалісти відділу НС та цивільного захисту населення, спільно з ІТ-спеціалістами управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій поновлюють інформацію про укриття, доповнюючи наявний перелік сховищ підвальними приміщеннями, розташованими в багатоповерхівках.

Всі оновлені дані буде додатково оприлюднено на офіційному порталі Дрогобицької міської ради.

Перейти до вмісту