Інспектори праці проінспектували 6 автозаправних станцій Дрогобича

8:20 17 Червня 2020

На виконання доручення голови Державної служби України з питань праці від 09.06.2020 відновлено інформаційно – роз’яснювальну роботу шляхом безпосередніх візитів до суб’єктів господарювання.

Так, інспектори праці Дрогобицької міської ради спільно з представником Головного управління Держпраці у Львівській області у понеділок, 15 червня, відвідали 6 автозаправних станцій на території Дрогобича.

На місцях інформовано працівників про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю, дотримання норм мінімальних гарантій в оплаті праці. Звернуто увагу керівників на штрафні санкції при допуску працівників до роботи без оформлення трудових відносин.

Крім того, наголошено на важливості дотримання рекомендацій щодо профілактики розповсюдження коронавірусу. Зокрема, в частині дотримання респіраторної гігієни, частого миття рук з милом та оброблення їх дезінфекційними спиртовмісними засобами, прибирання на робочому місці, в тому числі засобами для чищення, а також часто провітрювати приміщення.

Роботодавців зобов’язано створити на робочому місці умови праці відповідно до нормативно-правових актів та забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці.

На далі, як зазначають у секторі з питань праці ДМР, інспектуватимуть підприємства торгівлі, сільського господарства, організації харчування, надання послуг, будівництва та транспорту.

У суб’єктів господарювання, в яких виявлять ознаки порушень, зокрема в частині належного оформлення трудових відносин, та які не усунуть недоліки за результатами превентивної роботи, проведуть заходи державного контролю.

За інформацією сектору з питань праці ДМР

Перейти до вмісту