Інспектори Муніципальної варти, спільно з екологами та поліцією зафіксували факт браконьєрства

15:32 7 Грудня 2021

Тривають рейди Муніципальної варти, спільно з екологами, інспекторами Рибохорони та поліцією по лісових масивах та водних об’єктах Дрогобицької громади, з метою дотримання Правил любительського, спортивного рибальства та полювання.

В неділю, 5 грудня, в ході проведення спільного рейду по території Дрогобицького ОТГ, інспекторами Муніципальної варти, екології та поліції була виявлена група мисливців у селі Новошичі, які порушили діючі правила полювання. Інспекторами було виявлено застрелену самку косулі, полювання на яку зараз заборонене.

Поліція, спільно з інспекторами, зафіксувала факт порушення правил полювання та склали протокол. Матеріали справи передадуть до суду. В разі ухвалення судом позитивного рішення, правопорушникам доведеться сплатити чималий штраф за впольовану косулю – в розмірі 32 тисячі гривень.

Ветеринари проведуть розтин вбитої тварини. В разі, якщо самка була вагітна, – розмір штрафу збільшиться – на 16 тисяч гривень за кожного ембріона.

Нагадуємо, що рейди екологічних інспекторів та інспекторів рибохорони, спільно з поліцією та Муніципальною вартою відбуваються по всій території об’єднаної громади. Прохання до рибалок та мисливців, – дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства та мисливства, адже їх порушення тягне за собою штрафи та відшкодування шкоди за незаконне добування біоресурсів.

Перейти до вмісту