Інклюзивне свято: до Міжнародного Дня захисту дітей Добровільне товариство «Надія» організувало активності для своїх вихованців

15:42 1 Червня 2023

1 червня уся міжнародна спільнота відзначає День захисту дітей. У дітях – продовження кожної нації, її майбутнє та подальший розвиток. Українські діти сьогодні позбавлені щасливого та повноцінного дитинства – його безжально вкрала росія, котра розгорнула повномасштабну війну.

Щоб діти відчули себе важливими та не покинутими в такий складний період, а особливо діти та молодь з обмеженими  фізичними можливостями, Дрогобицьке добровільне товариство захисту дітей та молоді з інвалідністю «Надія» організувало для них інклюзивне свято.

На просторому подвір’ї «Надії» для підопічних Товариства пройшло насичене  дійство із майстер-класами, змаганнями, піснями та естафетами. Усіх діток з Міжнародним днем та їхніми правами привітала керівниця «Надії» Ірина Дзюрах.

Сьогодні вчергове ми вітаємо дітей з їхнім днем і днем захисту їхніх інтересів та можливостей. Бо діти – це наше майбутнє, ми живемо заради них. Різні соціальні структури, які покликані працювати на захист дітей сьогодні докладають максимальних зусиль, щоб ви росли здоровими, дружніми та щасливими. Тож щиро, попри війну, бажаю  вам гарного літа, мирного, веселого, щасливого та насиченого активностями і цікавими для вас подіями, – звернулася до своїх вихованців Ірина Дзюрах.

Коли слово взяв заступник міського голови Дрогобича з питань діяльності виконавчих органів, гуманітарних та соціальних відносин Юрій Кушлик – то найперше щиро подякував дітям товариства «Надія» за їхню активну соціальну позицію  – молодь виготовляє різні сувеніри та смаколики, відтак частину вилучених коштів скеровує на потреби ЗСУ.

Воїни виборюють перемогу на передовій, а ми їх активно підтримуємо. І від нашої згуртованості тут, на місцях, також залежить наближення нашої перемоги. Сьогодні не просто перший день літа, якого всі чекали з нетерпінням, сьогодні ваш день, День захисту дітей. В час війни ворог не спить і вдень свята – навіть сьогодні маємо втрати серед дітей. Тож дякую кожному із вас за те, що ви є, гуртуєтесь, підтримуєте один одного та спільно проводите дозвілля. Діти – це майбутнє кожної нації, і так хочеться, щоб над кожною українською дитиною було мирне небо. Дякую вашій організації за активну позицію, за те що опікуєтесь дітьми та молоддю, які потребують підтримки та допомоги. Мирного усім літа та нових звершень в ім’я України, – наголосив Юрій Кушлик.

Відтак на усіх присутніх чекав сюрприз – до дітей на свято завітав велетенський ведмідь, який розважав їх, танцював з ними та робив спільні світлини. Окрім цього – до інклюзивного дійства долучились студенти факультету здоров’я людини і природничих наук ДДПУ, які підготували для діток з інвалідністю цікаві конкурси, театральні сценки та дружні посиденьки просто неба.

Додамо, у межах свята керівник товариства «Надії» Ірина Дзюрах провела для гостей ознайомлення із діяльністю організації, а також продемонструвала вироби ручної роботи, які молодь з особливими потребами виготовляє в  соціальній-крамниці, що діє на території товариства та тренінговій кухні.

Перейти до вмісту